MEÜ’DE ‘KIYAK’ İHALE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE ‘KIYAK’ İHALE!


 

Merin Üniversitesi içerisinde faaliyet yürüten MEÜ Mezunları Derneği’nin yasalara aykırı şekilde yemekhane ihalesi aldığı ortaya çıktı. Dernek, 18 bin 231 liraya çıkılan ihaleyi sadece 269 TL arttırarak aldı!

SONER AYDIN

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu, Mersin Üniversitesi’nde ki birçok usulsüzlüğü gözler önüne sürmeye devam ediyor. Sayıştay Raporu ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosunda bulunan 25 öğretim görevlisinin Anayasa Mahkemesi’nin  4 yıl önce verdiği karara rağmen özel muayenehanede çalışmaya devam ettiği, 1 öğretim görevlisinin ise sözleşme imzalanmadan özel sağlık kuruluşunda çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu defa MEÜ Mezunları Derneği’ne yasaya aykırı bir şekilde yemekhane ihalesinin verildiği ortaya çıktı.  

YEMEKHANE İHALESİ MEÜ MEZUNLARI DERNEĞİ’NE VERİLMİŞ
Mersin Üniversitesi, üniversite içerisinde yer alan 35,79 metrekarelik merkez yemekhane güney kapısı camekânlı bölümü 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesi uyarınca 2016’da 3 yıllığına kiraya verilmesi için açık ihaleye çıktı. 18 bin 231,43 TL tahmini bedel üzerinden çıkılan ihaleye 3 firma katıldı. İhaleyi 18 bin 500,00 TL’ye Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği İktisadi İşletmesi kazandı. Ancak, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun’unda, “İhaleyi yapan kurum ve kuruluş bünyesinde bulunan veya bu kurum ve kuruluşlarla ilgili her ne amaçla kurulmuş olursa olsun vakıf ve dernekler ile bunların sermayesinin yarıdan fazlasına sahip oldukları şirketler, bu kurum ve kuruluşların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yapacakları ihalelere katılamazlar” maddesi yer alıyor. Yani yasaya göre, Mersin Üniversitesi içerisinde faaliyet yürüten Mersin Üniversitesi Mezunları Derneği, üniversite tarafından yapılacak ihalelere katılamaz. 

UYARILARA RAĞMEN DERNEK 2 YILDIR YEMEKHANEYİ İŞLETMEYE DEVAM EDİYOR
2016 yılındaki denetimlerde usulsüzlüğü tespit eden Sayıştay, söz konusu kiralama işleminin sonlandırılması gerektiğini rapor etti. Ancak Mersin Üniversitesi yönetiminin Sayıştay raporuna rağmen kiralama işlemine 2 yıldır son vermediği 2017 denetim raporlarında ortaya çıktı. 

MEÜ MEZUNLARI DERNEĞİ
MEÜ Mezunları Derneği, 2007'de kuruldu. Derneğin resmi internet sitesinde şu bilgilere yer verildi: “MEÜ Mezunları Derneği’nin amacı üyelerinin sosyal, kültürel, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunmak, üyeleri arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak, mezunların kendi aralarındaki dayanışmayı teşvik etmek, MEÜ'ye ve MEÜ'lü öğrencilere katkıda bulunmak, mezunların bilgi birikimlerini ülkenin ve üniversitenin gelişimine katkıda bulunacak şekilde yönlendirmektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA