MEZİTLİ DOKUMASI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ DOKUMASI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI


 

Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine kadar giden ve günümüzde kaybolmaya yüz tutan Mezitli Dokuması, Mezitli Belediyesi, Mezitli Soroptimist Kulübü ve Mersin Üniversitesi’nin sihirli dokunuşu ile yeniden hayat buldu.

Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü’nün işbirliği ile hayata geçirilen Mezitli Dokuma Atölyesi sonuçlarını vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; kıyafetten ev gereçlerine kadar pek çok alanda kullanılan Mezitli dokumasının gelişmesi amacıyla 2 yıldır sürdürülen projede başarı kazanan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 
Mezitli Sanatevi içerisinde yer alan dokuma atölyesinde gerçekleştirilen törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Angelika Schöttler, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat, "Geçmişten Geleceğe Mezitli Dokuması projemizin katılım belgesi törenini gerçekleştirdik. 2 yıldır Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü ve Mezitli Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projede, hocalarımızın özverili çalışmaları ile kadınlarımız artık dokumacı olarak yola devam edecekler. Projenin 2 yıllık kısmını tamamladık. Bu projede, birlikte güzel işler çıkarmanın mutluluğu içindeyiz. Kadınların statülerini yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz.  Dokumayı geçmişten geleceğe taşımanın onurunu yaşarıyoruz. Atölyemiz Mezitli Belediyesi ile ortak olarak üretmeye devam edecektir” dedi.
Projenin amacının Mezitli’nin kültürel değerlerimizi korumayı hedeflerken, kadınların ekonomik güçlerini kazanmalarını istediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçmişteki kazanımları koruma da önem veriyoruz. Bunlardan birisi de geçmişteki tarihte başlamış fakat günümüze taşınmamış olan Mezitli Dokumasını tekrar canlandırmak için Mersin Üniversitesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortak bir proje başlattık. 2 yılsonunda Mezitli Dokumasının farklı bir kültürünü oluşturduk. Bundan sonraki amacımız ise Mezitli Dokumasını sadece Mersin’de değil, ulusal ve uluslararası platformlara taşımak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA