MERSİNLİ ÖĞRETMENLERDEN POLONYA ÇIKARMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ÖĞRETMENLERDEN POLONYA ÇIKARMASI


 

Atike Akel Ortaokulu’nda görev yapan 8 öğretmen Polonya’da bir okulda Türk eğitim sistemini tanıttı. Eğitimciler Polonya eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi oldu.

GİZEM EKİCİ

Toroslar’a bağlı Atike Akel Ortaokulu tarafından yürütülmekte olan 'Öğretmenlerin Ölçme Değerlendirme Becerilerinin Geliştirilmesi' isimli Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Personeli Eğitimi projesi kapsamında, 8 öğretmen Polonya’da görev aldı. Öğretmenler Ferit Ulaş, Semih Aşiret, İmge Özalp, İbrahim Yıldız, Ceren Sertkaya, Mustafa Ocakoğlu, Süleyman Bolat ve Okul Müdürü Hatice Çatı 01-04- Ekim tarihleri arasında Polonya’nın Bochnia şehrinde bulunan Bochni isimli ortak okulda işbaşı gözlem faaliyetine katıldı.

ÖĞRETMENLER TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ TANITTI
Öğretmenler faaliyet kapsamında Türk Eğitim Sistemi tanıttı ve Polonya eğitim sistemi ile ilgili bilgi sahibi oldu. Polonya okullarında eğitimde standart olarak kullanılan ölçme değerlendirme araçlarının neler olduğu gözlemleyen öğretmenler, tamamlayıcı ölçme araçlarının neler olduğu ve nasıl kullanıldığını gördü. Öğretmenler ayrıca, tanısal amaçlı ölçme değerlendirmenin ve bilişim teknolojileri araçları ile ölçmenin nasıl yapıldığı atölye çalışması ile uygulamalı olarak öğrendi.
Proje koordinatörü Semih Aşiret, proje faaliyetinin başarı ile sonuçlandığını, daha önce proje kapsamında İsveç'te işbaşı gözlem faaliyetine ve İspanya/Barselona'da kursa katılım gerçekleştirildiğini belirtti.  Hareketlilikler sonucu ortak ülkelerde sıklıkla beceri odaklı testlerin yapıldığı belirten Aşiret, sadece çoktan seçmeli değil aynı zamanda açık uçlu maddelerden oluşan testlerin merkezi sınavlarda uygulandığı ve sınıf içi yapılan ölçmelerin not vermek amaçlı değil sıklıkla öğrenmeyi değerlendirmek amaçlı yapıldığı dikkat çekti. Aşiret, edinilen kazanımların Milli Eğitim Müdürlükleri çerçevesinde verilecek eğitimlerle ve proje ekibince hazırlanacak olan kitapçıkla tüm öğretmenlere yaygınlaştırılacağı belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA