SİSTEM HATASI MAĞDUR ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİSTEM HATASI MAĞDUR ETTİ!


 

Avrupa’nın en iyi hastanesi olmakla övünen Mersin Şehir Hastanesi’nin, sistem hatası nedeniyle, engelli bir çocuk sahibi olan geçirdiği iş kazası sonucu engelli kalan kadının bakım yardımının kesilmesine neden olabileceği iddia edildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in merkez Toroslar İlçesi Osmaniye Mahallesi’nde yaşayan 1965 doğumlu 4 çocuk annesi Songül Bardak, 5 yıl önce işyerinde geçirdiği iş kazası nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından bel kayması teşhisi konulan Bardak’a ayrıca diyabet, hipertansiyon ve katarakt rahatsızlılıkları nedeniyle yüzde 46 engelli raporu verildi. 
Uzun süre ayakta duramayan ve ağır şeyler kaldırması yasak olan Bardak’a engelli raporu verilerek, bakım yardımı bağlandı. Ancak raporunun yenilenmesi için tekrar Mersin Şehir Hastanesi’ne başvuran Bardak’ın yüzde 46 olan raporu, sistemde bazı rahatsızlıklarının görünmemesi nedeniyle yüzde 39’a düşürüldü. Puanının düşmesi nedeniyle bakım yardımı kesilecek olan Bardak, hekimleri suçlayarak Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne duyarlılık çağrısı yaptı. 

“AYAKTA DURMAM, AĞIR ŞEYLER KALDIRMAM YASAK”
Bir de engelli çocuk sahibi olan ve ailesinin geçimini aldığı engelli maaşları ile sağlamaya çalıştığını ifade eden Bardak, psikolojisinin bozulduğunu belirterek “Ben şuanda maaş alamayacağım için çok zor durumda bırakıldım. Önceki raporumda şeker, diyabet ve bel kayması rahatsızlıklarım nedeniyle yüzde 46 oranında engelli görünüyordum. Sonra raporumun yenilenmesi gerekti, bende bir ay öncesinden evraklarımı yenilemek amacıyla müracaatımı yaptım. Sonra tekrardan heyetin karşına çıktım. İlk etapta heyetteki hekim benim bel kayma rahatsızlığımdan dolayı verilen puanlarımı sistemde görünmediği gerekçesi ile sildi. Sonra sahip olduğum engelli raporum yüzde 39’a düştü. Benim bel kayması rahatsızlığım var, şeker hastalığım nedeniyle gözümde retina delinmesi var. Benim tüm rahatsızlıklarım nedeniyle çok fazla ayakta durmam, ağır şeyler kaldırmam yasak. Tüm bunlara rağmen benim nasıl puanlarımı sildiler” diyerek tepkisini dile getirdi. 

DOKTOR HATAYI FARK ETTİ ANCAK ÇÖZÜM SUNMADI!
Maaşının kesilmesi durumunda 4 çocuğu ile birlikte zor durumda kalacağını ifade eden Bardak, her ay 540 lira kira ücreti ödediğini belirterek, sorunun çözümü için başvuru yaptığını ve çözüm beklediğini söyledi. 
Songül Bardak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yapılan hatanın düzeltilmesi için puanımı kesen hekimin yanına gittim. Bana fiziksel rahatsızlıklarım ile ilgili neden puan vermediğini sordum. Bana sistemde rahatsızlığım olduğunun gözükmediğini söyledi. Bende tekrar kontrol etmesi gerektiğini söyledim. Sonra hekim sistemi yeniden kontrol ettiğinde rahatsızlığımı gördü. Sonra bana döndü ‘ama siz yine maaş alamazsınız, ben ancak 9 puan verebilirim’ dedi. Sonra beni başımdan savdı.” 

“KENDİ ÜLKEMDE AÇ MI KALACAĞIM?”
Manisa’da üniversite öğrenimi gören 22 yaşındaki kızının maddi durumlarının yetersiz olduğu için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını da ifade eden Bardak, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne seslenerek “Aldığım maaş ile kira ücretinin bir bölümünü ödüyordum. Beni şuanda çok zor bir durumda bıraktılar. Sonra benimle kimse ilgilenmeyince hastane başhekimi ile görüşmeye çalıştım ama olmadı. Rapor işlerinde benim gibi çoğu insanın hakkı yeniyor. Artık lütfen kimsenin hakkı yenmesin. Benden daha engelli insanlarımız var rapor alamıyorlar, gözyaşı döküyorlar. Benim yasal hakkımı yemesinler. Benim 4 çocuğum var, hem benim hem de çocuklarımın hakları yok mudur? Ben kendi ülkemde aç mı kalacağım?” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA