BETONLAŞMANIN ETKİLERİNİ RESİM İLE ANLATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BETONLAŞMANIN ETKİLERİNİ RESİM İLE ANLATTI


 

Mersin’de İllüstratör ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan Çapkan, kent, doğa ve insan ilişkilerini ele aldığı illüstrasyon sergisinde betonlaşmanın insan üzerindeki etkilerine dikkat çekerken, çalışmaları büyük ilgi gördü.

İllüstratör ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan Çapkan, kent, doğa ve insan ilişkilerini ele aldığı ikinci kişisel illüstrasyon sergisini, MTSO Sanat Galerisi’nde açtı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, bu hafta İllüstratör ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan Çapkan’ın, ‘kent, doğa ve insan’ isimli illüstrasyon sergisine ev sahipliği yaptı. Serginin açılış törenine işişkin MTSO’dan yapılan açıklamada sanatçının 40 eseri sanatseverlerin beğenisine sunulduğu bildirilirken, eserlerin 20 Kasım gününe kadar galeride sergileneceği belirtildi. Öte yandan sergisinin açılışına, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Çağatay Güneş’in yanı sıra sanatseverler katıldı. 

“ÇİZİMLERİMDE RESİMLE KARİKATÜR ARASINDA BİR YERDEYİM”
Sergi açılışında konuşan İllüstratör Hakan Çapkan, MTSO Sanat Galerisi’nde ilk kez sergi açtığını söyledi. İllüstrasyon sanatının basılı alanda metinleri güçlendirmek için yapıldığını bildiren Çapkan, çizimlerde ağırlıklı olarak kalemler, sulu boyalar gibi ekipmanların yanı sıra dijital ortamlardan da faydalanıldığını belirtti. Kendisini çizerlik ile ressamlık arasında bir yerde gördüğünü anlatan Çapkan, “Ben çizimlerimde resimle karikatür arasında bir yerdeyim. Grafik alanına daha yakınım. Kent, doğa ve insan ilişkilerini işliyorum. ‘Doğadan uzaklaşmaya’ vurgu yapıyorum. Asıl niyetim ise betonlaşmanın insan üzerindeki etkilerine dikkat çekmek” dedi. 

“DOĞANIN BİZE GALİP GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Bu sergisinde kentteki karmaşık yapının insan psikolojisindeki etkilerini işlediğinden bahseden Çapkan, mimarı yapıların doğayla uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Doğada düz çizginin olmadığını ve düz çizgiyi insanın icat ettiğini aktaran Çapkan, “Ben düz çizgiye biraz karşıyım aslında. Çünkü düz çizgi doğayı bir şekle sokmaktır. Dikey dediğimiz yapı buradan gelir. Binalar bizim için birer katmandır. Tıpkı derimizin vücudumuzun katmanı olduğu gibi. Bu katmanı ne kadar arttırırsak doğadan uzaklaşıp makineleşiyoruz. Ama ben doğanın bize galip geleceğini düşünüyorum. Doğanın kendini yenileyebilme gücüne inanıyorum. Bizi yaşatan bu inançtır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA