KADINLAR İÇİN ‘ÇİÇEK’ GİBİ İSTİHDAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR İÇİN ‘ÇİÇEK’ GİBİ İSTİHDAM


 

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen, “Çiçek Yetiştiriciliğinde Kadın İstihdamı Projesi” kapsamında 21 kadın kursiyer sertifikasını aldı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, 2012 yılından bu yana yürütülen ve bu yıl dördüncü proje olan Çiçek Yetiştiriciliğinde Kadın İstihdamı Sodes Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Oda Başkanı Ömer Şahbudak, sertifika törenindeki konuşmasında, “Kalkınma Bakanlığı Tarafından Finanse Edilen Mersin Valiliği Koordinatörlüğünde Yürütülen SODES ( Sosyal Destek Programı) Kapsamında 2017 yılı Program Bazlı 2017-033-0553 Protokol numaralı Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odamızca  hazırlanan “Çiçek Yetiştiriciliğinde Kadın  İstihdamı ” 18-65 yaş arası  25 işsiz, vasıfsız kadına  3 Eylül 2018-31 Ekim 2018  tarihleri arasında, hafta içi her gün 13.00- 17.30  saatleri arasında günde 6 ders saati, toplamda 248 saat ile  2 ayda tamamlanan İlaç ve Baharat Bitkileri”  mesleki eğitim kursu başarı ile tamamlanmıştır. 21 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu mesleki eğitim kursu ile kadınlarımıza çiçek gibi bir meslek kazandırmayı hedefledik. Projemizin hedefi, İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği mesleğinde verilecek olan mesleki eğitimle çalışma hayatında mesleki bilgi ve beceri yetersizliği nedeniyle özgüveni yetersiz, iş bulmakta zorlanan, şiddet gören, işsiz ve vasıfsız genç ve yetişkin kadınların mesleki ve teknik olarak eğitilmesi, daha iyi koşullarda istihdam edilmelerinin sağlanması, yerel işgücü piyasasına nitelikli, sertifikalı iş gücü haline getirerek istihdam edilmelerinin önünü açmaktır” dedi.  

“SEKTÖRÜN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYORUZ”
Proje Koordinatörü İnci Tulunay ise, “2012 yılında “BİR BUKET Umut”, 2013 Yılında “Kadın Kalbiyle Çiçek Bahçesi” Ve 2015 Yılında “Sodes Sevgi Bahçesi Kadına Altınbilezik Güvencesi “ projelerimiz istihdam projeleri olup, Kalkınma Bakanlığından hibe almaya hak kazandı. Çok küçük bir oda olmamıza rağmen sektörümüz ile ilgili sorunlara çözüm arıyor, projelere önem veriyoruz. Dezavantajlı bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programı olan SODES projeleri ile katılan kursiyerlerimize meslek edindirmenin gururunu yaşıyoruz. Projemizde teorik ve pratik eğitimleri Ziraat Mühendisi Ebru Uygun Güner büyük bir titizlikle vererek kursiyerlerle uyumlu bir şekilde kursu tamamlamıştır. Kursiyerlerimize İŞKUR tarafından günlük 25 TL. Harcırah verilmiştir. Kursumuzda bize destek veren başta Mersin Valiliği SODES Koordinasyon Birimine İŞKUR İl Müdürümüz Mustafa Mutlu’ ya, İşkur Kurs Servisi Şefimiz Birgül Kılıçkaya’ ya ve Kurs Servisinin değerli tüm çalışanlarına, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ahmet Uğurcan’a, Müdür Yardımcısı Aydın Atam’ a, çalışmalarından dolayı eğiticimiz Ebru Uygun Güner’ e, Okul müdürümüz Veli Şahin’ e ve okulumuzun tüm değerli öğretmen ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından projeyi başarıyla tamamlayan kursiyer kadınlar ödülünü aldı. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA