“BİZİ KANDIRMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZİ KANDIRMAYIN”


 

Mersin’de görev yapan sağlık çalışanları, TBMM’ye faks çekerek, sağlık alanı ile ilgili yeni yasal düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirterek geri çekilmesini talep etti. Hekimler, hükümete seslenerek “Bizi artık kandırmayın” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tabip Odası ile SES Mersin Şubesi’nin çağrısı ile Mersin’de Akdeniz ilçesinde yer alan Merkez Postane önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, mecliste görüşmeleri devam eden torba yasadaki 5’inci ve 23’üncü maddelerin geri çekilmesini talep ederek, TBMM Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’na faks gönderdi. Söz konusu düzenlemelerin sağlıkta şiddet olaylarını engellemeyeceğini ve mahkeme kararı olmaksızın görevinden ihraç edilen sağlık çalışanlarının mağdur olacağını ifade eden emekçiler “Yeter artık bizi kandırmayın” çağrısı yaptı.

“BİZİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Faks çekme eyleminden önce grup adına açıklamalarda bulunan SES Mersin Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, “Ülkemizdeki tüm sağlık çalışanları sağlıkta şiddet yasası çıksın ve şiddet son bulsun diye düzenlemeler yapılmasını talep ederken, gerçekten de AKP Hükümeti çok iyi çalışmalar yaptı. Meclise torba yasa içinde öğle düzenlemeler getirdiler ki gazeteler ertesi gün sağlıkta şiddeti önlüyoruz diye manşetler attı. Ancak 43 maddelik yasa tasarısı incelendiğinde yalnızca bir maddesinde şuanda zaten uygulamaları yapılan mevcut yasaları yazdıkları görülüyor. Sonra biz yasa çıkarıyoruz diye bizi kandırmaya çalışıyorlar. KHK ile ihraç edilen hekimlerin özel hastanelerde çalışması ayrıca bu yeni düzenlemeyle engellenmek istenmektedir. Yani hem kamudan ihraç ediyorlar hem de bu insanları masum suçlu ayırt etmeden açlığa mahkum ediyorlar. Bu düzenlemeler gerçektende insanım diyen hiç kimseye yakışmıyor” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA