“İZİN VERMEYECEĞİM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İZİN VERMEYECEĞİM!”


 

CHP’li Ali Ülkü, Anamur’a belediye başkanı olması halinde ilçede balık çiftliğine izin vermeyeceğini söyledi.

SONER AYDIN

CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Ali Ülkü, il binasında partililerle bir araya geldi. Büyükşehir Yasası ile kapatılan Anamur’a bağlı Ören Belediyesi’nin CHP’li eski başkanlarından olan Ülkü, projelerini ve hedeflerini anlattı. Özellikle Anamur’da yaşanan doğa katliamlarına değinen Ülkü, Soğuksu Mevkii’nde son aşamaya gelen balık çiftliği projelerine izin vermeyeceklerini açıkladı. 

“ÖNCE HALKI BİLİNÇLENDİRMEK LAZIM”
Muğla’dan sökülen balık çiftliği tesislerinin 1. Derece Turizm Alanına yapıldığını kaydeden Ülkü, “Çevremizin ve ülkemizin doğasına zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Anamur’da Belediye Başkan aday adayı olarak söz veriyorum; eğer belediye başkanı olursam asla Anamur ve bölgesine balık çiftliğine izin vermeyeceğim. Gereği ne ise Anamur’da 60 bin kişi ile birlikte yapacağız. Bir çevreyi değiştirirken insan zihniyetini de değiştirmelisiniz. Öncelikle insanların zihniyetimi değiştirmemiz, balık çiftliklerinin zararlarını anlatmamız” dedi.

“100 BİN AĞAÇ DİKECEĞİM”
Belediye başkanı olması halinde STK ve çevre örgütleri ile çalışma sözü veren Ali Ülkü, “Anamur’da doğaya zararı olan hiçbir projeye izin vermeyeceğiz. Anamur’a bir baraj yapıldı 3 tane köyümüz yerinden oldu. Kanalizasyonları dragon çayına akıyor. Anamur’da dragon çayı yanında çöp depolanıyor. Hastalıklar meydana geliyor. Göreve geldiğimde en az 100 bin ağaç dikmenin sözünü veriyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA