MARDİNLİ İŞ İNSANLARI SAHAYA İNDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARDİNLİ İŞ İNSANLARI SAHAYA İNDİ


 

Mersin’de 2 yıl önce bir araya gelen Mardinli iş insanları kısa adı MAGİİD olan ‘Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği’ni kurdu.

GİZEM EKİCİ

Mersin’deki Mardinli girişimci iş insanlarının bir araya gelerek ulusal ve yerel anlamda ortak çalışmaları hayata geçirmek için Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği’ni kurdu. 
Dernek Başkanlığını avukat Bilal Orak’ın üstlendiği derneğin kurucu üyeliğini; Süleyman Aktaş, Serhat çiçek, Şeyhmus Tunç, Necmettin Dursun, Umut Çağırtekin ve Destan Dilmen üstlendi. 
Palmiye Mahallesi’ndeki derneğin açılışına; Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

“2 YILDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK”
Açılışta konuşan MAGİİD Başkanı Orak, 2016 yılında ortak geçmiş paydasıyla Mardinli Genç Girişimci İş İnsanları Platformu adı altında bir araya geldiklerini söyleyerek, “2 yıl boyunca çok aktif bir şekilde ilerleyerek, birçok etkinlik ve toplantı gerçekleştirerek sosyal dayanışma ve yardımlaşma konusunda çok güzel çalışmalara imza attık. 
Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, girişim, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, insan olmak gibi en üst kimliği esas alan, farklılığı zenginlik olarak gören, katılımcı bir anlayış, benimsemekteyiz. Derneğimiz Türkiye’de öncelikle Mersin’deki Mardinli girişimci iş insanlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, mesleki konularda bilgi alışverişini gerçekleştirmek, üyelerin ilgili olduğu özel ve resmi kuruluşlarla ilişkilerini geliştirmek amacındadır. Derneğin faaliyet alanına giren konularda kamuoyunu aydınlatıcı çalışmalar yapmak, yerel ve ulusal anlamda ekonomik, kültürel ve sosyal konularda fikirler ve projeler üretmek, maddi ve manevi yardım ihtiyacı içerisinde bulunan kışı ve burumlara yasal mevzuata uygun çerçevede yardım faaliyetlerinde bulunmak, çeşitli konularda bilimsel araştırmalar yaptırtarak kamuoyunu aydınlatmak da hedeflerimiz arasındadır. Mevcut yasalar çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışındaki benzer kuruluşlarıyla işbirliklerini geliştirmek suretiyle üyelerinin ve ülke ekonomisinin yaralanmasını da amaçlıyoruz” dedi. 
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da, “Mersin’de yaşayan herkes Mersinlidir. Bu kentteki en iyi dostlarım Mardinlidir. Mardinliler bu kente ekonomik olarak büyük katkı sağlamakta. El birliğiyle Mersin’i daha da ileriye taşıyacağız. İnşallah birlik ve dayanışma içersinde kentimize çok daha faydalı işler yapabileceğimize inanıyorum. MAGİİD’in de bu bakımdan bize çok büyük katkılar sunacağına canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA