TİYATRO FESTİVALİ İLKLERE SAHNE OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATRO FESTİVALİ İLKLERE SAHNE OLACAK!


 

Mersin Tiyatro Derneği’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Mersin Tiyatro Festivali’nde geri sayım başladı. Kentte ilk kez Jeux Dramatiques Atölyesi’nin kurulacağı festivalde ‘Bir Garip Orhan Veli isimli tiyatro oyunu da seyirci ile buluşacak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tiyatro Derneği (METİD) tarafından Yenişehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Tiyatro Festivali’nde son hazırlıklar sürüyor. 17-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Yenişehir, Tarsus ve Silifke ilçelerinde sahnelenecek oyun ve atölyelerde İstanbul, Ankara, Adana gibi Türkiye’nin birçok şehrinden gelecek sanatçılar Mersinlilerle buluşacak. Genç tiyatrocular ve tiyatro severler için birçok farklı alanda atölyeler açılması planlanırken Sanatçı Bahar Güney tarafından kentte ilk kez Jeux-drama atölyesi kuracak. Adana Sanat Tiyatrosu Grubu ise festival tarihinin ilk çocuk oyununu sahnelemek için gün sayarken, Şair Orhan Veli Kanık’ın hayatı Sanatçı Murat Çapar tarafından ‘Bir Garip Orhan Veli’ oyunu ile sahnelenecek. Hazırlıklarının son aşamada olduğunu kaydeden METİD Başkanı Derya Güneri ise tüm sanatseverleri festivale katılmaya davet ederken, “Festivaldeki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi daha çok tiyatro ve sanat gönüllüsüne ulaşmaktır” dedi.

ORHAN VELİ’YE ÖZEL OYUN SAHNELECEK

Festivalde yer alacak tiyatro grupları hakkında bilgi veren Güneri, “Festival Açılışımızda Çağrışım Tiyatrosu ve aynı zamanda Duru Tiyatrosu’nun oyuncusu olan Murat Çapar ‘Bir Garip Orhan Veli’ oyunu ile Şair Orhan Veli Kanık’ın hayatını anlatacak. Ankara’dan Devinim Tiyatrosu “İt Ego ve Süper Kahraman’ isimli deneysel oyunu ile İstanbul’dan Yersiz Kumpanya ‘Unutulan’ isimli oyunu ile Seyyar Sahne ‘Bir Meşruiyet Faciası Yahut Gündüzlerimiz’ isimli oyununu ile festivaldeki yerini alacak. Ayrıca İstanbul’dan Doğucan isimli sanatçımız İkinci Sezon Birinci Bölüm Stand Up Gösterisini sahneleyecek” diye konuştu.

MERSİN JEUX-DRAMATİQUES İLE TANIŞACAK

Festival kapsamında önemli tiyatro atölyelerinin kurulacağına da dikkat çeken Güneri, katılımcıları da bu yıl bazı sürprizlerin beklediğini söyledi. Etkinlikler kapsamında ilk kez Mersin’de Jeux Dramatiques Atölyesi’nin açılacağını kaydeden Güneri, şunları söyledi: “Aslında tiyatro ile ilgilenen gençlerimizi etkinliklerimize mutlaka bekliyoruz. Bu sene öğrencilerimizin birçok konuda bilgi alabileceği etkinliklerimiz olacak. Zaten festivaldeki en büyük amacımız da tiyatro yapmak isteyen genç arkadaşlarımızın önünü açacak çalışmalara imza atmaktır. Bu kapsamda Bahar Gürey tarafından 18 Kasım 2018 Pazar günü kentte ilk defa Jeux Dramatiques Atölyesi kurulacak. Bu atölyede alanımızdaki drama çalışmalarından çok farklı çalışmalar yapılacak. Zeynep Kımız tarafından ‘Çağdaş Tiyatroda Oyunculuk Atölyesi’ açılacak. Yine Emre Yıldızlar tarafından Hareket ve Oyun Atölyesi kurulacak.”

ÇOCUKLARA ÖZEL TİYATRO OYUNU GELİYOR

Festival tarihinde bir ilk olarak Adana Sanat Tiyatrosu grubu tarafından 19 Kasım 2018 Pazartesi günü, saat 11.00’de ‘Ponpon ile Pinpon’un Maceraları’ isimli çocuk oyununun Yenişehir Belediyesi Nikâh Salonunda sergileneceğinin de altını çizen Güneri, etkinliğin ücretsiz olacağını kaydetti. Çocuk tiyatrolarının öneminden bahseden Güneri, “İyi bir tiyatrosever ve izleyicisi olmak çocukluktan başlar. Bu yüzden tüm çocuklarımızı oyunlarımıza renk katmaya bekliyoruz” dedi.

“TÜM SANATSEVERLERİ FESTİVALE BEKLİYORUZ”

Festival hazırlığının büyük oranda tamamlandığını söyleyen Güneri, Mersin’deki tüm sanatseverleri etkinliklerine katılmaya davet ederek “Bizim zaten her sene kalıplaşmış bir seyirci kitlemiz var ama festivalimize kentimizdeki tüm tiyatro gönüllülerini bekliyoruz. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de bu etkinliklerle daha çok tiyatro ve sanat gönüllüsüne ulaşmaktır. Biz her yıl festivalin ardından çok olumlu dönütler alıyorduk, bu yılda festivali sabırsızlıkla bekleyen sanatseverlerin mesajlarını alıyoruz. alıyorduk. Çünkü biz sanatseverlerle ile birlikte güçleniyor ve büyüyoruz. Sanata ve tiyatroya gönül vermiş tüm insanlarımızı festivalimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA