TOROSLAR’DA AÇILIŞ VAR, HAMİT TUNA YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA AÇILIŞ VAR, HAMİT TUNA YOK


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Katlı Kavşağı’nın temelini attı. MHP’nin büyükşehir adayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna törene katılmazken, Kocamaz’ın 31 Mart sonrası için vaatlerde bulunması dikkat çekti.

Gizem Ekici

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin’in dördüncü önemli katlı kavşak projesi olan ve ‘Milli Egemenlik Katlı Kavşağı’ ismi verilecek olan Toroslar Katlı Kavşağı’nın temeli atıldı.  Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Toroslar’ın kanayan yarası olan ve yıllardır açılamayan Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi 17 milyon TL kamulaştırma bedeli ödenerek modernize edildikten sonra açıldı ve kavşak projesi hayata geçirildi. Törende ayrıca Toroslar ilçesinin üreticilerine zeytin ve ceviz fidanı dağıtılırken, Yörüklere de güneş paneli dağıtımı gerçekleştirildi. Program başlangıcından saatler öncesinde yerini alan ve açılış alanını dolduran coşkulu kalabalık Başkan Kocamaz’ı tezahürat ve alkışlarla karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılaşan Başkan Kocamaz’ın sözleri sık sık destek tezahüratları ve alkışlarla kesildi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın katılmaması ise dikkat çekti.

KOCAMAZ’DAN YENİ DÖNEM İÇİN ‘VAAT’

Açılış ve temel atma töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Sadece bu çevre yolunda önümüzdeki dönem tamamlayacağımız 12 katlı kavşağımız var. Mersin genelinde de toplamda 22 katlı kavşak hayata geçecek” dedi. Vatandaşlara hizmet noktasında bir çok engelle karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İlçelerimizin hal, otogar, mezbaha eksikleri var ancak bu eksiklikler önümüzdeki süreç içerisinde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

“KAVŞAK ŞUBAT AYINDA TAMAMLANACAK”

Mersin’in büyüklüğü ve ihmal edilmişliği düşünüldüğünde ne kadar hizmete susamış olduğunun anlaşıldığını belirten Başkan Kocamaz, “Çekilen zahmetin, verilen mücadelenin ve gelinen noktanın inşallah 31 Mart’ta da sekteye uğramadan yoluna devam edeceğini sizlerin coşkusundan bir kere daha anlamış bulunuyorum. Anıt Katlı Kavşağı’nın da 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını buradan herkese müjdeliyorum” dedi. Tören, Büyükşehir Belediyesi tarafından dört buçuk yıl içerisinde Toroslar ilçesine yapılmış olan hizmetlerin yer aldığı film gösterimi ve Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Okunan dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninde Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri, hayırlı olsun temennileri ile açılış kurdelesi kesti.

FİDANLAR VE GÜNEŞ PANELLERİ ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de kaliteli ve verimli tarımsal kalkınma gerçekleştirmek için çıktığı yolda hayata geçirdiği pek çok proje ile çiftçinin, üreticinin yüzünü güldürdü.  Meyveciliği Yayma ve Geliştirme” ile “Kırsal Alanları Tarıma Kazandırma”  projeleri kapsamında çiftçilere birçok çeşitte, binlerce fide ve fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Bereketli Mersin topraklarının verimli bir şekilde üretime açılmasını sağladı. Düzenlenen temel atma ve açılış töreni kapsamında Toroslar ilçesinde üretim yapan üreticilere 2 bin 600 adet ceviz ve zeytin fidanı dağıtım yapıldı. Yapılan dağıtımlar Mersin genelinde üreticiye 29 bin 400 adet dağıtım yapılmış oldu.

KIL ÇADIRLAR AYDINLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Türk kültürünün devamını sağlayan Yörüklere yönelik en önemli projelerden birisi olan ‘Kıl Çadırı Aydınlanıyor Projesi’ kapsamında ilçelerde güneş paneli dağıtımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Dağıtılan güneş panelleri sayesinde binlerce metre rakımda kendi elektriğini üreten Yörükler daha kolay bir hayata adım atarken, kara çadırlar da bu proje sayesinde ışığa kavuşuyor. Proje kapsamında Toroslar’da ilk etapta 47 aileye güneş paneli dağıtımı gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA