ŞEHİT GÖMÜLECEĞİ YERİ BİLE GÖSTERMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİT GÖMÜLECEĞİ YERİ BİLE GÖSTERMİŞ!


 

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Doğan (21), memleketi Mersin’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin geçen hafta ailesini ziyaret ettiği, bu esnada şehit olursa gömüleceği yeri bile gösterdiği orta

Şırnak’ta Görmeç köyü kırsalında, 23. Piyade Tümen Komutanlığınca gerçekleştirilen, ’Şehit Muhabere Yüzbaşı İlker Acar Operasyonu’nda, Gabar Dağı Geverkaya Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından daha önceden yerleştirilen basma düzenekli el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Operasyonda şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın, Mersin’in Erdemli ilçesindeki evine yas düştü. Şehit Doğan’ın cenazesi bugün Şırnak’da düzenlenen törenin ardından Mersin’e getirildi. Ayhan ve Halime Doğan çiftinin 3 çocuğundan biri olan Ömer Doğan’ın cenazesi, son kez ailesinin oturduğu Erdemli’nin Esenpınar Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Şehit Doğan için öğle namazının ardından Esenpınar Ortaokulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Törende baba Ayhan ile anne Halime Doğan'ı yakınları ve protokol üyeleri teselli etti.

İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Doğan’ın tabutu, askerlerin omzunda ambulansa konuldu. Şehit ailesi de bir süre cenaze arabasının ardından protokolle birlikte yürürken, yüzlerce vatandaş da aileye destek verdi. Törene katılanlar ayrıca sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Şehidin cenazesi daha sonra Esenpınar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GÖMÜLECEĞİ YERİ BİLE GÖSTERMİŞ

Tören öncesi konuşan Müftü Kondi, "Ailesinden aldığımız bilgiye göre şehidimiz bu mesleğe başladığı ilk andan itibaren şehadeti arzuluyordu. Geçen hafta buraya geldiğinde hatta şehit olduğunda gömüleceği yeri bile anne ve babasına göstermiş. Böylesine şehadeti özleyen bir kardeşimiz var. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Birliğimize kasteden insanlara fırsat vermesin" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA