ALARM ÇALMASINA RAĞMEN HIRSIZLIĞA DEVAM ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALARM ÇALMASINA RAĞMEN HIRSIZLIĞA DEVAM ETTİ


 

Mersin’de bir bilişimci dükkanına giren hırsız, alarm çalmasına rağmen 15 dakika içeride kalarak yaklaşık 8 bin liralık ürün alarak kayıplara karıştı.

 Polisin titiz çalışması sonucu yakalanan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İş yeri sahibi Fatih Orhan, "Alarm çalmasına rağmen 15 dakika boyunca içeride kalmış. Şahıs yakalanmış ama halen zararım karşılanmış değil" dedi. 

Edinilen bilgiye göre olay, 6 Kasım 2018 Salı günü gece saat 1.30’da meydana geldi. Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir bilişimci dükkanına pencereden giren bir kişi, 15 dakikada içinde laptop, tablet ve cep telefonlarının bulunduğu 8 bin liralık ürünü alarak kayıplara karıştı. Sabah iş yeri sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Bölgedeki ve iş yerinin güvenlik kamerasını izleyen ekipler, şahsın kimliğini belirledi. Bunun üzerine şahsın bulunabileceği yerlere operasyon düzenleyen ekipler, şahsı kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı. 

HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 
Öte yandan, hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülere göre, sakince dükkanın yan tarafına geçen şahıs, pencereyi zorlayarak açmaya çalışıyor. Bir süre sonra zorlanmanın etkisiyle açılan pencereden içeri giren şahıs, yaklaşık 15 dakika boyunca iş yerinin içinde kalıyor. Bu sürede alarm çalmasına aldırış etmeyen şahıs, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Çaldığı ürünleri bir poşete koyan şahıs, girdiği pencereden çıkarak kayıplara karışıyor. 

"ALARM ÇALMASINA RAĞMEN 15 DAKİKA BOYUNCA İÇERİDE KALMIŞ" 
Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan dükkan sahibi Fatih Orhan, olayın geçen hafta 6 Kasım’da olduğunu belirterek, "Gece saat 1.30’da oldu. Dükkanın yan tarafından bulunan pencereyi itekleyip, oradan içeri girmiş. Alarm çalmasına rağmen 15 dakika boyunca içeride kalmış. Burada komşularıma da çok kızdım. Biraz duyarsız davranmışlar. Birçok kişide telefonumun olmasına rağmen aramamışlar. Beni aramadıkları gibi polisi de aramamışlar. Sesi duymuşlar. 15 dakika içinde yaklaşık 8 bin lira civarında ürün almış. Şahıs yakalanmış ama zararım halen karşılanmış değil. Şahıs tutuklanıp cezaevine gönderildi" dedi. 
Olayla ilgili alarm şirketine dava açmaya hazırlandığını belirten Orhan, "Çünkü normalde alarm sistemleri bu tür durumlarda hem iş yeri sahibini hem polise haber vermesi lazım. Ancak şirket o bağlantıyı yapmadığı için zararımın kaynağını onu görüyorum. Evim buraya çok yakın. Eğer bana haber verilseydi ben 3 dakika içinde burada olurdum ve şahsı da yakalardım. Güvenlik tedbirlerimizi almış durumdayız ama yine de oldu. Kameramız, alarm sistemimiz var. Şimdi pencerelere demir parmaklıklar takacağız" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA