BÜTÇE BAŞKANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜTÇE BAŞKANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 bütçesi 2 milyar 255 milyon TL olarak belirlendi. Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilen bütçe, Başkan Kocamaz’ı memnun etti.

Öte yandan Büyükşehir bütçesinin gelir-gider bilançosu 344 milyon 500 bin lira açık verdi. Gelir-gider arasında ki açık 344 milyon liralık iç borçlanma ile kapatılacak. 

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşti. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu ve 2017-2019 Revize Stratejik Plan paralelinde hazırlanan Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek kabul edildi. Oylama sonucu Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesini oy birliğiyle 2 milyar 255 milyon TL olarak kabul olarak belirlendi.

344 MİLYON AÇIK 
2 milyar 255 milyon TL olarak belirlenen Büyükşehir Bütçesinin gelir-gider bilançosu 344 milyon 500 bin lira açık verdi. Gelir-gider arasında ki açık 344 milyon liralık iç borçlanma ile kapatılacak. 

BÜTÇE HER YIL ARTTI
Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi son 3 yılda artarak devam etti. 2017’de 1 milyar 242 milyon lira olarak belirlenen Büyükşehir Belediye bütçesi 2018’de rekor artışla 1 milyar 949 milyon liraya yükseldi. 2018’de 707 milyon lira artan bütçe 2019’da ise 306 milyon lira artış gösterdi. 

349 MİLYON LİRA BORÇLANMA YETKİSİ  
Mecliste kabul edilen bir diğer dikkat çekici madde ise borçlanma yetkisi oldu. Meclis üyeleri tarafından kabul edilen madde ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, İller Bankası ve diğer bankalardan 349 milyon 500 bin lira borçlanabilecek. Borçlanma yetkisi alan Başkan Kocamaz’a, belediyenin mülkiyetinde olan her türlü menkul, gayrimenkul ve diğer gelirleri ipotek vermeye ve bloke etmeye, her türlü ticari işletmeyi rehin vermeye, belediyenin her türlü hak ve alacaklarını terkin ve temlik etmeye, krediye konu her türlü işlemi yapmaya yetki verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA