İŞÇİ VE İŞVEREN BU ZİRVEDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİ VE İŞVEREN BU ZİRVEDE BULUŞTU


 

GİDERİK tarafından düzenlenen 8. İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi’nde özel sektör temsilcileri, işverenler ve üst düzey yöneticiler bir araya geldi.

SONER AYDIN

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) tarafından 8. İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen zirveye çok sayıda işveren, özel sektör temsilcisi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, akademisyen katıldı. Katılımın önceki yıla oranla bir hayli fazla olduğu zirvede endüstri 4.0, markalaşma, kurumsallaşma, dijitalleşme konuları konuşuldu. 

“ÖZEL SEKTÖR, KAMU VE ODALAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRİYORUZ”
Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren GİDERİ Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada, hedeflerinin uluslararası bir insan kaynakları organizasyona ev sahibi yapmak istediklerini söyledi. GİDERİK’in 2010 yılı Mart ayında kurulduğunun bilgisini veren Özada, “2012’de insan kaynakları olarak bölgemizde ilk eğitimlere başladık. 2013 yılı bizim için çok özel bir yıl oldu. 2013 Mayıs ayında bölgemizde ilk defa insan kaynakları ve liderlik eğitimlerini başlattık. 2014’te İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile örnek proje seçildik ve bunun proje tanıtımını Mersin’de yapmanın gururunu yaşadık. Biz özel sektör, üniversiteler, kamu, odalar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 2017’de derneğimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu yıl ise bölgemizde ilk defa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarını başlattık. Bu konuda 2019 yılı bizim için bir hedef olacak. Bölgemizde daha fazla kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına girişeceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYONU MERSİN’E GETİRMEK”
8. İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi’nde endüstri 4.0, markalaşma, kurumsallaşma, dijitalleşme konularını konuşacaklarının altını çizen Özada, “Bundan sonra da bir arada olacağız. İş dünyasının sorunları üzerine çalışmalar yapacağız. Hedefimiz uluslararası bir organizasyonu Mersin’e getirmek. Bu organizasyona gelen herkes ne için geldiğini biliyor. Katılımcı onay sisteminde çıkan sonuçlara göre burada olanların yüzde 75’i özel sektör temsilcisi, yüzde 6’sı kamu sektörü temsilcisi, yüzde 3 oda temsilcisi, yüzde 3 akademisyenlerimiz var. Yine katılımcıların yüzde 61’i hizmet sektöründe çalışıyor. Yüzde 25 oranında sanayi sektörü, yüze 9 oranında inşaat sektöründe katılımımız var. Mesleki açıdan baktığımızda yüzde 14 işveren, yüzde 47 oranında üst düzey işveren, yüzde 36 oranında orta düzey yönetici ve uzmanlarımız var. Yine bu salonda oturanların yarısı en az 100 çalışana sahip. Bu bizim için sevindirici bir durum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Program ödül töreni ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA