MESKİ KALİTEDE ‘5 YILDIZLI’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ KALİTEDE ‘5 YILDIZLI’


 

KalDer 27. İstanbul Kalite Kongresi’nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi, MESKİ Genel Müdürlüğü ise Türkiye Mükemmellik Ödüllerine layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; KalDer ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen 27. Kalite Kongresi ödül törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katılarak, Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi’ni aldı. İstanbul Zorlu Center’da gerçekleştirilen ve ‘Sürdürebilir Ortak Gelecek’ teması ile düzenlenen 27. Kalite Kongresi’nde birçok kurum ve üst düzey kurum yöneticileri de yer aldı.  

Başkan Kocamaz: “Hizmetleri kaliteli halde vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmasında, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ’miz açısından bugün mutlu bir gün.  Yıllardır kurumsallığı sağlamak ve hizmetleri kaliteli halde vatandaşlarımıza ulaştırmak düşüncesiyle verdiğimiz mücadelede MESKİ, Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi de Yetkinlikte 5 Yıldız seviyesine ulaştı. İnşallah önümüzdeki süreçte hem MESKİ’miz, hem Büyükşehir Belediyemiz Türkiye Mükemmellik Ödülü ile birlikte Avrupa’da da yoluna devam edecektir. Ben bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kalite çalışmaları uzun ince bir yolculuk. Sebat, kararlılık ve mücadele isteyen bir yolculuk. Dolayısıyla önce bu işi sevmek lazım. Kuruma sahip çıkmak lazım. Kurumsallaşmayı sağlamak, yönetimin, kalite anlayışının, kişilere bağlı değil, kurumsallaşmayla geleceğe yönelik sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da arkadaşlarımızın gayretli çabaları bizi gerçekten mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’İN KALİTE YOLCULUĞU 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mayıs 2014’te KalDer ile imzaladığı Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi ile Mükemmellik yolculuğuna başladı ve 2015 yılında EFQM Mükemmellik Modelinin ilk aşaması olan Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni 2 yıldız düzeyiyle almaya hak kazandı. 2016 yılında KalDer tarafından düzenlenen 25. Kalite Kongresi’nde, Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi (3 Yıldız), 2017 yılında ise 26. Kalite Kongresi’nde 2017 yılı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi (4 yıldız) almaya hak kazandı. 2018 yılında ise EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında, 7 bağımsız ve konusunda uzman değerlendirici tarafından 4 gün süreyle değerlendirilen Büyükşehir Belediyesi, elde ettiği sonuçla 15 Kasım tarihinde düzenlenen törende Mükemmellikte Yetkinlik (5 yıldız) alarak kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiğini ispatladı.

MESKİ’NİN KALİTE SERÜVENİ 
MESKİ Genel Müdürlüğü, kalite anlayışının gelişimini, sürekliliğini ve kurum içi iletişimde iyileşmeyi sağlamak üzere gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi 2015 yılında kurularak, aynı yıl içeresinde Türk Standartları Enstitüsü tarafından belgelendirildi. EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında, stratejik amaçlarını gerçekleştirirken performansını sürekli olarak artırma çabasını, başarılarını, en iyi ve rol model uygulamalarını uluslararası bir platformda değerlendirilmesi ve tanınması amacı ile 2018 yılında Avrupa Kalite Yönetim Vakfına üye olundu ve EFQM Küresel Mükemmellik Ödülüne başvuruldu. Ayrıca KalDer tarafından gerçekleştirilen ulusal değerlendirmelerde 2015 yılında Mükemmellikte Kararlılık (2 yıldız), 2016 yılında Mükemmellikte Yetkinlik (4 yıldız), 2017 yılı için Mükemmellikte Yetkinlik (5 yıldız) belgesini almaya hak kazandı. 2018 yılı için de EFQM Türkiye Mükemmellik Ödül başvurusu hedefi konularak, bu doğrultuda çalışmalar yapıldı. 27. Kalite Kongresi sonrası yapılan ödül töreninde Müşteriye Değer Katma temel kavramında MESKİ Türkiye Mükemmellik Ödülüne layık görüldü.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA