“İNŞAAT SEKTÖRÜ BATIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İNŞAAT SEKTÖRÜ BATIYOR”


 

MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunları gündeme getirdi.

Şimşek yaptığı konuşmasında, “Türk Lirası karşısında dövizde fiyatların yükselmesinden dolayı inşaat sektöründe çok büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Seçim bölgem olan Mersin'de neredeyse demir, çimento satan, inşaat malzemesi satan firma kalmamıştır. Birçoğu iflasını istemiş, birçok firma da konkordato ilan etmiştir. İnşaat firmalarıyla özellikle inşaat sektöründeki kriz aralık, ocak aylarında daha yüksek düzeyde hissedilecek ve piyasaları ciddi anlamda etkileyecektir. Onun için, devletimizin öncelikle faiz oranlarını düşürmesini, inşaat sektöründeki firmalara borç ertelemesi yapmasını ya da yeni kredi imkânları, kredilerini yenileme imkânı tanımasını gerekmektedir “ ifadelerini kullandı. 

“ELEKTRİK, DOĞALGAZ  VE AKARYAKIT İNDİRİM YAPIN”
Dövizde olan normalleşmeyle beraber elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yeteri kadar azalmanın olmadığını dile getiren Şimşek, “Elektrik, doğal gaz ve akaryakıtta da indirime gidilmesini ve piyasaların bir nebze olsun nefes almasını talep ediyorum. Aksi takdirde, gerçekten 2019'a çok sıkıntılı bir şekilde gireceğiz. Firmalardan daire alan binlerce insan, binlerce vatandaş da mağdur olacak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA