“17 MİLYON LİRALIK FARK KİMİN CEBİNDEN ÇIKACAK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“17 MİLYON LİRALIK FARK KİMİN CEBİNDEN ÇIKACAK?”


 

Aksıfat Barajı’nda yaşanan sorunları meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Gökçel, “Baraj zamanında bitirilemediği için 3 yılda oluşan 17 milyon liralık fark kimin cebinden çıkacak?” dedi.

Mehmet Nabi Batuk 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM genel kurulunda gündem dışı söz alarak Erdemli ilçesinde yapımı sürdürülen Aksıfat Barajı’nın yapım çalışmalarında yaşanan sorunları dile getirdi. Erdemli’de Lamas Çayı üzerinde inşa edilen barajın zamanında tamamlanamaması nedeniyle bölgede özellikle tarımsal sulamada  mağduriyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gökçel, ayrıca projenin kamuya yeni maddi yükler getirildiğini savundu. Baraj ihalesinin ilk olarak 40 milyon lira maliyetle yapıldığını anımsatan Gökçel, ikinci ihalede maliyetinin 17 milyon lira artarak 57 milyon liraya yükseldiğine dikkat çekti. Gökçek şunları söyledi: “İlçede yer alan Arslanlı, Hüsametli, Tapureli ve Küstürlü mahallelerine bir ziyaret gerçekleştirdim. Bu mahalleler ekmeğini taştan çıkaranların yaşadığı köylerdir. Aksıfat Barajı Erdemli ve Silifke ilçelerine bağlı 21 mahalleye hem içme suyu verecek hem elektrik üretecek hem de 82 bin dekar alana sulama hizmeti sağlayacaktı. İhale ilk yapıldığında maliyeti 40 milyon liraydı. Ancak yeni yapılan ihalede maliyet 57 milyon lira olarak belirlenmiş. Aksıfat Barajı söz verildiği tarihte bitirilebilseydi 82 bin dekar tarım alanı cazibe alanı haline getirilmiş olacaktı ve tarımsal alanlar maliyetsiz bir şekilde sulanacaktı. Baraj zamanında bitirilemediği için 3 yılda oluşan 17 milyon liralık fark kimin cebinden çıkacak”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA