ÇUKUROVA GERDANLIĞI’NIN İLK HALKASI AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA GERDANLIĞI’NIN İLK HALKASI AÇILDI


 

Tarsus Belediyesinin en iddialı projelerinden olan ve Çukurova’nın Gerdanlığı olacak Berdan Projesinin tamamlanan 1’nci etabı Ahmet Şafak ve Murat Boz konserleriyle açıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yapılan Berdan 1’nci etabı projesi 10 binlerce kişinin katılımıyla hizmete girdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Berdan Nehrinin kenarının örnek bir projeyle hizmet açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Can, “Dile kolay bugün sizlerle 48. açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Gündüz yorulmadan, gece uyumadan çalıştık, şimdiyse meyvelerini hep birlikte toplama vakti. Bu gurur hepimizin! Şeffaf ve üretken belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız hizmetlerimiz görüldüğü gibi ayrım yapmadan, ayırmadan yapıyoruz. Bölgenin ihtiyacına göre hizmet üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Maliyeti 20 Milyon TL olan yaklaşık 120 dönüm alan içerisinde 3 adet lokanta, lunapark, kaykay pisti, yürüyüş yolları, büfe, çay ocağı, kamelyalar, oturma bankları, nilüfer havuzu, kuru havuz ve 2 tane otoparkın yer aldığı Çukurova’nın gerdanlığı olacak Berdan projemizin 1’nci etabını bitirdik. Bir yere baktığınızda orası atıl, çorak ve bakımsız, görünebilir. Ancak sizin oraya baktığınızda ne gördüğünüz değil, neyin hayalini kurduğunuz önemlidir. Bu gün bu gördüğünüz Berdan Projesinde büyük bir hayali gerçekleştiriyoruz. Ve buradan gururla belirtmek isterim ki rengarenk, ışıl ışıl bir Tarsus için daha nice büyük hayalimiz var. Allah bütün bunları gerçekleştirmeyi bize nasip etsin. Kıymetli hemşerilerim, belediyecilik, bizim mesleğimiz. Tarsus’un her mahallesinde, her sokağında, her köşe başında alın terimiz, ayak izimiz var. Tarsuslunun derdiyle dertlenmek, sevinciyle gülmek demek. Şimdi dönüp hemşerilerimin gözlerindeki sevgiye ve mutluluğa baktıkça diyorum ki,  Cenab-ı hak ömür verdikçe bu güzel memleketin güzel insanlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Belediyecilik dokunmak olduğunu kaydeden Başkan Can, “Belediyecilik bir vizyon işidir. İnsanların kalplerine dokunarak geleceği inşa etmek demektir. Ufku dar insanların işi değildir. Bu kutlu vazifede geçirdiğimiz süre boyunca kendimizle yarıştık. Bitmek bilmez bir azim ve kararlılıkla bu yarışı sürdüreceğiz. Çocukların gülümsemediği, gençlerin gelecekten umutsuz olduğu bir memlekette güzelliklerden bahsedilemez. Biz bu yola aydınlık yarınların mimarı olmak için çıktık. Bu yüzden gençlerimizin ve çocuklarımızın mutluluğunu her zaman için hedeflerimizin başına koyduk. Eski belediye binamızı öğrenci yurduna dönüştürdük. Mahalle mahalle spor tesisleri, halı sahalar, inşa ettik. Gençlerimiz bilimin ve kültürün ışığında büyüsünler diye kitap kafemizi inşa ettik. Yeter mi? Yetmez. Gençler her zaman daha fazlasını, iyinin de iyisini isterler ve bunu istemek de sonuna kadar haklıdırlar. Biz de bundan sonra sizleri mutlu etmek için daha da fazla çalışmaya söz veriyoruz.
‘Doğayı korumak, vatanı korumaktır’ dedik. 20 Milyon liralık bir yatırımla Güneş Enerjisi Santrali kurduk. Allah’ın izniyle yılda 4 Milyon Liralık elektrik üreteceğiz. Bunun yanında doğaya da, parayla ölçülemeyecek kadar katkıda bulunmuş olacağız. Şehrimizde engelleri ortadan kaldıralım, Tarsus engelsiz kent olsun istedik. Engelli vatandaşlarımız evlere hapsolmasınlar, yaşamı hep birlikte paylaşalım diye engelsiz parklar inşa ettik. Onların işlettiği empati kafeyi kurduk. Çalışkan ve cefakar Tarsus Kadınları da unutmadık. Ekonomimize kadın eli değsin diye Siptilli Çarşısı ve Hanım Eli Pazarını açtık. İşletmesini kadınlarımıza verdik. Tarsus’ta evlenmeyen kalmayacak dedik. Ülkede inşaat sektörü durma noktasına gelmişken, müteahhitler adım atamaz haldeyken, Toki’den daha ucuza, daha konforlu, daha lüks konutlar yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için kolları sıvadık. 24 ayda belediye konutlarını Allah’ın izniyle tamamlayıp sahiplerine teslim edeceğiz.
Bunun yanında 'şehitlerimiz namusumuzdur, gazilerimiz onurumuzdur' düşüncesiyle şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek maksadıyla belediyemiz meclis üyelerimizle almış olduğumuz karar ile Tarsus'taki 73 şehit ailesine ücretsiz konut veren Türkiye'de tek belediye olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’de Mükemmellik ödülü alan az belediyelerden biriyiz. Avrupa’da ‘Başarı Ödülü’nü 2 yıl üst üste alan tek belediye olduk. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir. Doğduğum büyüdüğüm şehre hizmet etme imkanı verdiği için Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bu düşünceyle çalışıyoruz ve böylede devam edeceğiz. Her zaman dediğim gibi bizim görevimiz sadece yol yapmak, park yapmak değil. Şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Allah birlikteliğimizi daim etsin. Bir ata sözü vardı, 'Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın.' Biz bu işin çıraklığından, mutfağından geliyoruz. Şehrimizde köylerimizde mahallelerimizde ayırmadan, ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Dini, dili, ırkı, memleketi ne olursa olsun Tarsus’ta yaşayan herkese hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BOŞUNA BÜYÜK BİR AİLEYİZ DEMİYORUZ”
Büyük bir aile olduklarını ifade eden Başkan Can, “Hizmetlerimiz Allah’a şükür saymakla bitmez. Sosyal ve üretken belediyecilik nedir, nasıl olur diye soran olursa Tarsus’a buyursun gelsin ve burada görsün. Gelmeden, görmeden bilemezler. Bugün geldiğimiz noktada kimse ama kimse, Şevket Can ayrım yaptı diyemez. Şevket Can çalışmadı üretmedi diyemez. Göz var izan var. Bütün Tarsus halkı şahittir ki birliğin adresi Tarsus Belediyesi. Kardeşliğin adresi Tarsus Belediyesi. Hizmetin, umudun ve dahi geleceğin adresi Tarsus Belediyesi. Boşuna “Biz büyük bir aileyiz” demiyoruz. Bu cümle bizim için basit bir slogan değil. Bizim yaşam felsefemiz. Bunun kanıtı sizler, işte buradasınız. İşte bizim büyük ailemiz” dedi.

“BU SEVDA BİTMEZ, BİTMEYECEK”
Bütün Tarsusluların acılarında da mutluluklarında da yanlarında olduklarının altını çizen Başkan Can, “Acımızı sevincimizi paylaşarak, sevgimizi alın terimize katarak bu günlere geldik, bu eserleri hemşerilerimize armağan ettik. Şimdi karar sizlerin. Görevde olduğumuz sürece 336.000 hemşerimizin belediye başkanı olduk. Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu azim, bu sevda bitmez, bitmeyecek!” dedi.
Mersin Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da, “Şevket Başkanımız doğru yerde doğru projelere imza attığını görüyorum. Bu tür projeler gelecekte şehrin akciğerleri olacak. Bu projeyi düşünmek ve hayata geçirmek çok değerlidir. Hem sosyal hem de kültürel bir projedir. Buralar gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız en değerli hazinelerdir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecimizde 45 gündür yollardayız. Şevket Başkanla bizi eş edin. Bu kenti nerelere götüreceğimizin hesabını siz yapın. Zafer Allah’ın takdiridir. Ama biz görüyoruz ki önümüzdeki dönemde de halkımızın teveccühü bizden yanadır” dedi.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Çünkü 350 bin insanın başkanı oldu. Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi, Sünnisiyle herkese hizmet üretti. Kendisinden Allah razı olsun. Bu hizmetlerden rahatsız olanlara üstad Necip Fazıl’ın dizeleriyle cevam veriyorum. Tohum saç bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Biz sevgi tohumları ekmeye, kardeşlik tohumları ekmeye ve 350 bin insana hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Program Ahmet Şafak ve Murat Boz konserleriyle devam etti. Sanatçı Ahmet Şafak’a MHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Fethiye Rüzgar, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise Murat Boz’a hediyelerini takdim etti. 
Sanatçı Boz ile Şafak’ın parçalarına 10 binlerce kişi eşlik ederek, unutulmaz bir akşam yaşattılar.
Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve dualarla son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA