‘KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ’


 

Mersin’de kadınlar, Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ diyerek bir araya geldi.

Haber Merkezi

‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ buluşmaları, geçen yıl İstanbul’da 8 Mart’a doğru giderken 200 kadının buluştuğu bir toplantıda ‘Tek başına olmaz, Hayır! Kadınlar birlikte güçlü’ kampanyası ile önce bir slogan olarak ortaya çıktı. Daha sonra bu slogan gerçek bir birlikteliğe dönüşerek, ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ çağrısı ile pek çok kampanya ve eylem gerçekleştirildi. Kadınlar Birlikte Güçlü adı altında İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye Buluşması öncesinde, pek çok ilde ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ buluşmaları düzenleniyor. 
Adana ve Kocaeli’nde ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ buluşması gerçekleştirildi. Kadınlar son olarak Mersin Kadın Platformu’nun çağrısı ile buluştu. 
Mersin Tabip Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; çok sayıda kurumdan kadınlar, kadın örgütleri, LGBTİ örgütleri,  bağımsız kadınlar ve Mersin HDP Milletvekili Fatma Kurtulan katıldı. ‘Kadınlar birlikte güçlü’, ‘Yaşasın Kadın Dayanışması’ yazılı dövizlerin olduğu salon tamamen doldu.
Toplantıda ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ hakkında kısa bir aktarımdan sonra, içinde bulunduğumuz dönemde kadın hareketinin karşı karşıya kaldığı sorunlar, kazanılmış haklara yönelik saldırılar, mücadele zeminleri ve ‘nasıl bir kadın mücadelesi’, ‘nasıl bir birliktelik’ üzerine tartışmalar yürütüldü. 8 Aralık'ta yeniden buluşma kararı alındı.
Kadınlar Birlikte Güçlü 25Kasım’da da kadınları Antakya toplantısına çağırıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA