SONER AYDIN
Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2011 yılında hizmete açılan Mersin Yat Limanı şimdilerde bağımsız bir Marina haline gelmiş durumda. Gün geçtikçe alanını büyüten Marina yönetimi, ilk olarak bölgede alışveriş merkezi açtı. Alışveriş merkezini lüks kafeteryalar ve eğlence mekanları izledi. Mini bir lunaparkın da kurulduğu Marina içerisine bu defa lüks sinema salonu yapıldı.
KAÇAK YAPI ÜZERİNE Mİ KURULDU?
Mimarlar Odası Mersin Şubesi geçtiğimiz aylarda sinema salonunun kurulduğu ek inşaat için kaçak yapı iddiasında bulunmuştu. Ek inşaat çalışmalarında 737 metrekare kaçak inşaat alanı tespit ettiklerini açıklayan Mimar Odası, Marinayı 7 bin metrekareden, 10 bin metrekareye ardından 14 bin metrekareye son olarak da 21 bin 900 metrekareye çıkarttıklarını belirtti. Bölgedeki kaçak yapılarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ancak herhangi bir netice alamadıklarını kaydeden Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet etti.
LUNAPARK, SİNEMA SALONU, RESTORANT…
Yatırımı, Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve 210 bin m² alan üzerinde yapımı tamamlanan Mersin Marina'da; 500 tekne denizde bağlama ve 500 tekne karada park toplamda bin tekne kapasitesi, 160 ton kapasiteli travel lift, 850 araçlık otopark, 2 bin kişilik Amfi tiyatro, 3 bin 500 m²’lik alana kurulu Yat Kulübü ve Spor Merkezi, 60 bin m² süs havuzları ile zenginleştirilmiş Rekreasyon Alanları, bin m²’lik açık Çocuk Eğlence Alanı ve “denizin kıyısında” tasarlanmış Restoranlar Bölgesi yer alıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ile hizmete açılan Yat Limanı, 2030 yılına kadar işletilecek.