“5 YILDA MERSİN’İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“5 YILDA MERSİN’İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”


 

Eski Kültür Bakanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı İstemihan Talay, “5 yılda Mersin’i ayağa kaldıracak projelerle çok güzel bir şekilde yönetip Mersinlilere güzel bir şehir hediye etmek istiyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Eski Kültür Bakanı ve CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı İstemihan Talay, gazetemize ziyaret gerçekleştirdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Ekici ile bir süre sohbet eden Talay, seçim çalışmalarını, projelerini ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti ile ittifak iddiaları ile ilgili olarak Mersin’in ittifak çalışmalarına uygun bir il olmadığını söyleyen Talay, parti olarak kendi adayları ile seçime gideceklerini ifade etti. Tarımsal sanayi ve meslek eğitimini çalışmalarının gelişmesini istediğini ifade eden Talay, “Bizim adaylığımızdaki CHP bu kentte en az yüzde 45 oy oranı ile Mersin’i kazanacaktır. Daha sonra 5 yılda Mersin’i ayağa kaldıracak projelerle çok güzel bir şekilde yönetip Mersinlilere güzel bir şehir hediye etmek istiyoruz” dedi.

“YÖNETİCİLİKTE İYİYİM”
Mersin’in eksikliklerini ve sorun alanlarını CHP grubu olarak çok iyi bildiklerini ve projelerinin hazır olduğunu ifade eden Talay, “Kentimizin en önemli sorun alanları ulaşım, işsizlik, mesleki eğitim, yeşil alan yetersizliği sorunlarıdır. Bu sorunlar zaten hepimizin kafasının içinde mevcuttur. Bu konuda ben çok iyi bir yönetici olduğum iddiasındayım. Çünkü yöneticiliği ben hem bilimsel olarak okulunda okuyarak hem de kaymakamlık, genel müdürlük, milletvekilliği ve bakanlık görevleriyle öğrendim. Projelerin nasıl ve ne şekilde yapılabileceği konusunda çok üstün bir deneyim sahibiyim. Yöneticilikte dikkat etmemiz gereken en önemli şey zamanı iyi kullanmaktır. Bunu yaparken ayrıca elinizdeki kaynağı en verimli alanlarda kullanmanız ve öncelik alanları belirlemeniz gerekir. Ulaşım, yeni yeşil alanların kazandırılması, otopark, işsizlik ve mesleki eğitimi gibi konular da vatandaşlarımız bize güvensinler” diye konuştu.

“İTTİFAK PAZARLIKLARIN YAPILACAĞI YER MERSİN DEĞİLDİR”
İYİ Parti ile ilgili olarak ittifak iddialarını da değerlendiren Talay,  Mersin’in CHP için ittifaka uygun bir olan bir kent olmadığını ve oy potansiyelinin yüksek olduğunu kaydetti. Talay ittifak ile ilgili düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı: “Parti olarak Mersin’i yeniden kazanacağımızı çok rahatlıkla ifade edebilirim. Dolayısıyla bizim yüksek bir oy potansiyelimiz varken İYİ Parti olan ilişkimiz elbette bir kazan kazan yöntemiyle olmak durumundadır. Her şeyi alıp hiçbir şey vermeden elbette siyaset olmaz. Ancak bu pazarlıkların yapılacağı yer Mersin değildir. Mersin’in dışında başka illerde ve ilçelerde bu ittifaklar yapılabilinir. Bu anlamda Mersin’i yerel anlamda ortaklıklardan uzak tutmanın daha gerçekçi olacağını düşünüyorum.”

“ÇAMLIYAYLA İÇİN SÜPRİZ ADAY ADAYI VAR”
Çamlıyayla için sürpriz bir adayın başvuru yaptığını ifade eden Talay, “Çamlıyayla, bizim parti olarak bugüne kadar hiç kazanamadığımız bir ilçemizdir. Bugün öyle bir aday il başkanımıza müracaatta bulundu ki net ve açık bir şekilde belirtmek istiyorum ki bu aday ile biz tarihimizde ilk kez bu ilçemizi kazanacak konuma geliyoruz. Gülnar’da eski Doğru Yol Partisi belediye başkanlarından Mehmet Kale partimizden aday olmuştur. Bu adayımızla Gülnar’ı yıllar sonra yeniden kazanabilecek imkanımız var. Bu yüzden Mersin’in yapısı ve seçmen kitlesini değerlendirmelerini dikkate aldığınızda iyi isimlerle biz birçok ilçede CHP olarak kazanacağımızı görüyorum” dedi. 

CHP KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK
CHP’nin Mersin’de kendi adayı ile seçimlere katılacağını net ifadelerle belirten Talay, aday olarak seçilmesi halinde seçim tahminini de paylaşarak şunları söyledi: “CHP’nin bu adayı biz olduğumuz zaman en az yüzde 45 oy ile bu kenti alacağımızı düşünüyorum. Hatırlarsanız daha önce referandum öncesinde yine kamuoyuna Mersin’de yüzde 65 hayır oyu çıkarırız demiştik. Referandumdan sonra da bu oranı bulduk. Şimdi de ben iddia ediyorum bizim adaylığımızdaki CHP bu kentte en az yüzde 45 oy oranı ile Mersin’i kazanacaktır. Daha sonra 5 yılda Mersin’i ayağa kaldıracak projelerle çok güzel bir şekilde yönetip Mersinlilere güzel bir şehir hediye etmek istiyoruz” diye konuştu. 

“KAZANSAKTA, KAYBETSEKTE BİRLİKTEYİZ”
Geçtiğimiz yerel seçimlerde Mersin’i kaybettikleri için çok acı bir tecrübe yaşadıklarını ifade eden Talay, “Akıllı insanlar bir defa hata yapabilir ama ikinci kere aynı hatayı yapmayacak kadar hepimiz tecrübeli bir konumdayız” dedi. Siyasi geçmişi nedeniyle tüm aday adayların abisi konumunda olduğunu ifade eden Talay, uyum ve duyarlık çağrısı yaparak şunları söyledi: “Ben 1978’den itibaren bu kentin taşında toprağında her türlü hizmeti bir yönetici olarak yapmış biriyim. Son 4 yıldan beridir de hiç durmadan Büyükşehir için çalışıyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda çalışmalarında çok başarılı işler yapıyorlar. Çok defa onlarla birlikte bir taraf olduk beraber yollar yürüdük. Ben bugün onların hepsinin abisi konumunda olan bir insanım. Bizim bulunduğumuz bir ortamda hiçbir küskün ve kırgın olmayacağına ben yürekten inanıyorum. Çünkü tüm arkadaşlarımızla geçmişten gelen yakınlıklarımız var. Aramızda en ufak bir kırgınlık, kötü söz ve söylem olmamıştır. Eğer seçim kazanılırsa hepimiz birlikte kazanacağız, eğer kaybedersek de birlikte kaybedeceğiz. Dolayısıyla biz tüm arkadaşlarımızla kol kola yürürüz. En ufak bir kırgınlık küskünlük olmadan da mersini kazanırız.”

“GENÇ İŞİNSANLARI İÇİN ÖZEL PROJELERİMİZ VAR”
Mersin’de faaliyet gösteren özellikle genç iş insanları için bazı projelerinin olduğunu açıklayan Talay, “Kentimizdeki genç ve değerli iş insanlarını bir araya getireceğiz. Bu arkadaşlarımızı bazı projelerle destekleyip, kentte yeni işyerleri, fabrikalar kazandıracağız. Bu konuda belediye kaynaklarını kullanarak çok hızlı bir çalışma yapabileceğimize herkesin inanmasını isterim. Bu alanda örneğin bir tarım bölgesi olan Mersin’imizde sebze ve meyve üretimi yüksek olmasına rağmen pazarlamada sıkıntılar yaşanıyor. Yaş sebze meyve üretiminin yanında bu ürünlerin farklı yöntemlerle değerlendirildikten sonra pazara sürülmesi için de bazı çalışmalarımız olacak. Yani bu ürünlerin sanayide kullanılmasını teşvik ederek hem ekonomik gelirimizi hem de istihdamı da arttıracak bir yolda açmış olacağız” şeklinde konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA