“MEB HATİM SAYACI, ÖĞRETMENLER GÜNÜ UHREVİ FAALİYETLER GÜNÜ DEĞİLDİR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEB HATİM SAYACI, ÖĞRETMENLER GÜNÜ UHREVİ FAALİYETLER GÜNÜ DEĞİLDİR!”


 

24 kasım Öğretmenler Günü öncesi Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’ndan (Eğitim-İş), “MEB bir hatim sayacı; Öğretmenler Günü ise uhrevi faaliyetler günü değildir!” tepkisi geldi.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, yazılı bir açıklama yaparak Öğretmenler Günü’nü kutladı. 

Açıklamasında, öğretmenlerin haklarının gasp edilmesi, mesleklerinin saygınlığının bizzat iktidar tarafından azaltılması, birçok meslek sahibinin atanamaması gibi sayısız sıkıntılar nedeniyle buruk karşılanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, bu yıl MEB'in ilginç bir uygulamasıyla daha garip hale geldiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, tüm okullara yazı yollayarak Öğretmenler Günü'nde ‘görevi başında şehit olan, 15 Temmuz'da şehit olan ve ebediyete intikal eden’ öğretmenler için hatim okunması talimatı verdiğini bildiren Boyar, “Üstüne üstlük okunan hatim sayısının Bakanlığa bildirilmesini de emretmiştir. Bilimin ve geleceğin sesi olması gereken bir Bakanlığın 'hatimmetre' gibi çalışması, bu absürt tablonun tam da Öğretmenler Günü'ne denk gelmesi ibretlik olmuştur. MEB'in bu talimatı; laiklikle ve başka dine/ inanışa mensup yurttaşların da eğitim ağına dahil olduğu gerçeğiyle zerre örtüşmemiştir. Öğretmenlerin yaşarken kıymetini bilmeyen, tüm haklı taleplerine kulak kapatan Bakanlığın, yaşamını yitiren öğretmenler için verdiği bu uhrevi talimat, kendi acınası halini ortaya koymuştur.

“ÖĞRETMENLERİN YAŞARKEN KIYMETİNİ BİLİN”
MEB'e çağrımızdır: Hatim sayacı gibi çalışmak yerine öğretmenlerin yaşarken kıymetini biliniz. Sendikamızın da sözcülüğünü yaptığı hakları, eğitimcilere teslim ediniz. Bu şekilde Öğretmenler gününü dua okutarak değil, belki dua alarak geçirmiş olursunuz.
Şehit öğretmenlere dua okutmak yerine, öğretmenlerin görevlendirildikleri yerde daha güvenli olmalarını sağlayacak protokoller yapınız. Vatanın her karışını bir tutarak ‘görev alanımdır’ diyen öğretmenlerin, terörle mücadele zaafları nedeniyle şehit olmasının önüne geçiniz.
15 Temmuz’da şehit olan öğretmenler” derken 15 Temmuz’da sadece bir öğretmenimizin şehit olduğunu ama 15 Temmuz bahanesiyle on binlerce öğretmeni mağdur ettiğinizi unutmayınız.
Milli eğitimden sorumlu bakanlık olarak bilimsel bakmak ve davranmak zorunda olduğunuzu hatırlayınız. Diyanet'in kıskanacağı işler yapmak, sizi eğitimin kuzey kutbu haline getirmeyecektir.
Tüm bunları yapmayacaksanız, bizce okullarda Bakanlığınızın ruhuna el Fatiha okunmasını ve sayının size en yakın zamanda bildirilmesini isteyiniz. O sayıya şaşırırsınız!” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA