MERSİN’DE DÜĞÜMÜ İTTİFAK ÇÖZECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DÜĞÜMÜ İTTİFAK ÇÖZECEK


 

Yerel seçimlere 4 ay kala Türkiye’de en fazla tartışılan ve sonucu merakla beklenen kent Mersin oldu. Mersin’de seçimin düğümünü ittifak çözecek!

SONER AYDIN

Mecliste grubu bulunan 5 partinin de milletvekili çıkardığı, yine 5 partinin belediye başkanlığına sahip olduğu tek kent olan Mersin’de belediye başkanlığı ittifakla belirlenecek gibi.
2014 yerel seçimlerinde CHP’nin kalesi olarak görülen Mersin Büyükşehir Belediyesi, el değiştirerek MHP’ye geçmiş başkanlık koltuğuna Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz oturmuştu. İlçe belediyelerinde ise sürpriz çıkmadı. Tarsus, Toroslar, Erdemli, Gülnar, Mut, Bozyazı, Çamlıyayla Belediyeliklerini MHP, Yenişehir, Mezitli ve Silifke Belediyeliklerini CHP, İçişleri Bakanlığı tarafından 2016’da kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’ni HDP, Aydıncık Belediyesi’ni AKP kazandı. Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe ise partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Böylece 5 parti de belediyelik koltuğuna sahip olmuş oldu. Bu durum Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçti. Çünkü 5 partinin de belediye başkanlığa sahip olduğu başka bir il yok. 

KOCAMAZ’IN İSTİFASI HESAPLARI BOZDU
2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni MHP’ye kazandıran Başkan Kocamaz’ın ikinci dönemde aday gösterilmemesinin üzerine partisinden istifa etmesi Mersin’de bütün hesapları bozdu. İYİ Parti’nin sıcak baktığı bir yandan AKP ile dirsek temasında dirsek temasında olduğu iddia edilen Başkan Kocamaz’ın kararı merakla bekleniyor. Öte yandan Mersin’de seçimin galibini ittifak belirleyecek gibi. AKP ve MHP’nin Hamit Tuna üzerinde netleştiği öğrenilirken, İYİ Parti ve CHP’nin ise ittifak halinde hangi aday üzerinden seçime gireceği ise henüz netleşmedi. 

BÜTÜN PARTİLER VEKİL ÇIKARTTI
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde de manzara değişmedi ve 5 parti de temsiliyet kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve AKP’nin ortak adayı Tayyip Erdoğan, yüzde 37,93, CHP’nin adayı Muharrem İnce 37,44, Meral Akşener 12,11 ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş 11,87 oy aldı. 
Milletvekilliği seçimlerinde ise AKP 4, CHP 3, HDP, İYİ Parti ve MHP 2’şer vekil çıkarttı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA