BİLİRKİŞİ ATANDI AMA REİNA YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLİRKİŞİ ATANDI AMA REİNA YOK!


 

İstanbul’da 39 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı Reina saldırısında hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın ailesinin talebi doğrultusunda mahkeme, 4. duruşmada bilirkişi raporu düzenlenmesine karar verdi. Ancak Reina’nın yıkımı ile bilirkişinin inceleyeceği yer

İstanbul’da 2 yıl önceki yılbaşı akşamı Reina’ya düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın ailesi, olayda Reina işletmecilerinin de suçu olduğunu iddia ederek mahkemeden bilirkişi talep etti. Bilirkişi heyeti hazırlayacakları raporda Reina’nın olayla ilgili bir ihmalinin olup olmadığını araştıracak. Mahkeme 400 liralık bilirkişi ücretinin ise davacı Çakmak ailesi tarafından karşılanmasına hükmetti. Ancak Reina'nın kısa bir süre önce yıkılmış olmasından dolayı bilirkişilerin neyi, nasıl inceleyeceği belirsiz kaldı. 

“BUNU BİR KİŞİNİN YAPTIĞINA İNANMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Fatih Çakmak'ın ağabeyi Zafer Çakmak, 1 Ocak 2017 tarihinde Reina’da gerçekleştirilen hain bir saldırıda kardeşi Fatih Çakmak’ı kaybettiklerini söyledi. Bununla ilgili olarak Reina’ya bir dava açtıklarını kaydeden Çakmak, “Biz bu davayı tazminat için açmadık. Çünkü ceza davasında Reina kusursuz bulunmuştu. Reina’nın kusursuz bulunma ihtimalini biz göz önünde bulundurmuyoruz. Reina’nın kusursuz olduğunu düşünmüyoruz. Görgü tanıklarının ifadelerinde bir değil birden fazla silah sesi duyduklarını, başka görgü tanıkları ise 5 kişinin ateş ettiğini, 3 kişinin de yerde bulunan yaralıları infaz ettiklerini söylediler. İçeride birden fazla silah patlamış, içeride birden fazla mermi ve çekirdek kovanı var, faklı silahlara aittir. Ancak halen sanki bir kişi buraya girip, taramış gibi görünüyor. Bu şahıs sadece 5 şarjör harcamış o da 150 mermi yapar. Matematiksel olarak bile baktığımızda olaya şehit olanlar ve yaralılardan çıkan kurşun sayısı 500’ü geçiyor. Çünkü benim kardeşime sadece 13 tane isabet etmiş. Bunu bir kişinin tek başına yaptığına inanmak mümkün değil” diye konuştu. 
Bilirkişi ile ilgili başvurularının da sonuçlandığını kaydeden Çakmak, “Biz Reina’nın bu olayda suçsuz olmadığını düşündüğümüz için mahkemeden bilir kişi talep etmiştik. Fakat biz bilir kişi talep ettiğimiz dönemde Reina bina olarak yerinde duruyordu. Daha sonra Reina’yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce yıkım kararı aldığı için orayı yıktılar. Reina yıkıldıktan sonra mahkeme bizim talebimizi olumlu değerlendirip, bilirkişi tayin etti. Mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi nerede teftiş yapacak? Nereyi inceleyecek, neyi araştıracak? İfadelere dayanarak bir rapor mu çıkaracak? Bunun hukuktaki yeri nedir? Hukukta böyle bir şey söz konusu değil. Reina yıkıldı teftiş yapılacak bir yer kalmadı" şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA