“SİZ HİÇ 1 GECEDE 2 ÇOCUĞUNUZU KAYBETTİNİZ Mİ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SİZ HİÇ 1 GECEDE 2 ÇOCUĞUNUZU KAYBETTİNİZ Mİ?”


 

Mersin’de 6 ve 9 yaşında iki kız çocuğunun ölümüne neden olan Ramazan T., hakim karşısına çıktı. Duruşmada acılı annenin “Ben yaşamıyorum. Sadece nefes alıyorum. Siz hiç 1 gecede 2 çocuğunuzu kaybettiniz mi?” sözleri yürek yaktı.

SONER AYDIN

Mersin’de 6 yaşındaki Ekin ve 9 yaşında Evrim’in katil zanlısı Ramazan T. (68) ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan haim karşısına çıktı. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Ramazan T., kazada ağır yaralanan çocukların teyzesi İlknur Emine Yalçın, görgü tanıkları ve avukatlar hazır bulundu. 

SANIK: “ALIN YAZISI DİYORUM”
Mahkeme hakimi duruşmada ilk olarak sanık Ramazan T.’ye söz verdi. Konuşmalarına yaşananlardan dolayı üzüntülerini belirterek başlayan Ramazan T., “Aileden sonra en fazla üzülen benim. Ben ve ailem bunun stresini yaşadık. Sabıkası olmayan bir insanım. Alın yazısı diyorum. Kaza mahallinde gruplar karşıdan karşıya geçiyordu. Ben yola çıktığımda kimse yoktu. Yeterli ışıklandırma yok. Karşıdan gelen aracın farı gözümü aldı. Arka koltukta oturan kızım ‘baba dikkat et’ dedi. Ben aileyi fark etmedim. Çarpma sesi gelince durdum. Aracı sağa çekip yaralılara baktım. Burada karayollarından davacıyım. Dik virajdan sonra oradaki market kafasına göre yaya geçidi koymuş. Burada sorumlu karayollarıdır. Sürat yapılacak bir ortam yoktu. 45-50 ile gidiyordum” diye savunma yaptı.

TEYZE: “KAZADAN SONRA BÖBREĞİM ALINDI”
Duruşmada, olay günü çocukların yanında olan ve kaza sonra ağır yaralanarak günlerce hastanede yatan teyze İlknur Emine Yalçın dinlendi. Kaza sonra beyin kanaması geçirdiği için hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Teyze, "Günlerce hastanede yattım, böbreğim alındı. Canımdan çok sevdiğim iki çocuğun canına kıydı” dedi.

ACILI ANNE: “BEN YAŞAMIYORUM, SADECE NEFES ALIYORUM”
Teyzeden sonra söz alan anne Özlem Çakmakçı’nın sözleri ise yürek sızlattı. Bir gece iki çocuğunu kaybeden anne Çakmakçı, “Akşam üzerini örttüğüm çocuklarımı aldı benden. Ben yaşamıyorum. Sadece nefes alıyorum. Siz hiç 1 gecede 2 çocuğunuzu kaybettiniz mi? Ben kaybettim” diye konuştu. Acılı annenin sözleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Söz alan baba Ali Çakmakçı ise cümle kuramadan tekrar oturdu. 

Tanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, kusur tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine ve eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 31 Ağustos 2019’a erteledi.
Çakmakçı ailesinin yakınları ile çok sayıda vatandaş duruşmanın yapılacağı salonun önüne geldi. Gelenler salona sığmayınca büyük bir kısmı dışarıda kaldı. Duruşma sonrası vatandaşlar Mersin Adliye binası önünde bir araya geldi. Üzerine "Evrim ve Ekin için adalet istiyoruz" yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, ellerinde iki kız kardeşin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşıdı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA