MERSİN’DE DOLU CAM SERALARI YERLE BİR ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DOLU CAM SERALARI YERLE BİR ETTİ


 

Mersin’in Silifke ilçesinde etkili olan dolu ve şiddetli yağmur, cam seraları kırıp, su birikintilerinin oluşmasına neden oldu.

Silifke ilçe merkezinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rögarlar taşıp, yollarda su birikintileri oluştu, trafik akışında ise aksamalar meydana geldi. 

Saray Mahallesi'ndeki Atatürk Evi önünde yolda biriken suda bazı araçlar mahsur kaldı, vatandaşlar da evlerinden çıkamadı. Belediye ekipleri, suyun tahliye edilmesine yönelik çalışma başlattı. 
İlçeye bağlı Yeşilovacık ve Işıklı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle salatalık seraları büyük zarar gördü. Yaşanan dolu afetinden dolayı seralar tamamen kullanılamaz hale geldi. 
Seralarının camlarının neredeyse tamamının kırıldığını ifade eden salatalık üreticileri, “Sabaha karşı 04:00 sularında başlayan ve neredeyse ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışı tüm seralarımızın camlarını kırdı. Yaklaşık 150-200 dönüm salatalık serası zarar gördü. Bir dönüm seranın sadece cam maliyeti 30-35 bin TL’yi buluyor. İçindeki fidenin masraflarını da hesap edince her bir dönüm serada ortalama 40 bin TL zarar var. Devletimizden bizlere yardım etmesini bekliyoruz” dedi. 
Öte yandan, Yeşilovacık mahallesinde dolu ve yağıştan dolayı dağlardan akan çamurlu su yolları kapladı. Ekipler yolların çamurdan temizlenmesi için çalışma başlattı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA