BARINAKTA NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARINAKTA NELER OLUYOR?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Havyan Bakımevi’nde kalan hayvanların kötü şartlara maruz kaldığı ile ilgili iddialar yeniden gündeme gelirken, belediye, tepkileri ‘Karalama kampanyası’ olarak yorumladı.

Mersin’de Cuma günü yağan sağanak yağış sonucu Büyükşehir Belediyesi Geçici Havyan Bakımevi’nde çekildiği iddia edilen görüntü hayvanseverlerin büyük tepkisini çekmişti. Hayvanların ıslak beton üzerinde yaşadığı görülen videoyu kaydeden hayvansever, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük’e sert tepki gösterdi. Cücük’ün görevini yapmadığı iddia edilirken, istifaya davet edildi. 

Tepki alan görüntülerin üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. Söz konusu video kaydının izinsiz bir şekilde alındığı belirtilen açıklamada, “Resmiyette hiçbir denetleme yetkisi olmayan ancak kendini hayvan sever olarak nitelendirenlerin aldığı video kaydında hayvanların betonun ve suyun üzerinde yaşadığı belirtilerek, karalama kampanyası oluşturulmuştur. Yayınlanan görüntüler gerçeği yansıtmamakla birlikte yağışların neden olduğu bazı olumsuz görüntüler ortadan kaldırılmış ve hayvanlarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamaya devam etmeleri için var olan ortam yeniden sağlanmıştır. Kurumumuzu karalamak adına yanıltıcı içeriklerle yayınlanan görüntülerin ardından gizlice alınan ve provoke içeren ses kaydı da kişilerin bu eylemi hangi amaçla yaptıklarını ortaya koymuştur. Mersin genelinde bakımevimize bağlı 164 adet kedi besleme odağı, 26 adet köpek besleme odağının beslenme, bakım, temizlik ve sağlık hizmetleri her gün titizlikle yapılmaktadır. Ayrıca rehabilitasyon merkezimizde fizik tedavi, fizik tedavi havuzları ile fiziksel tedavi, bakım beslenme ve gereken tedaviler maksimum seviyede itina ile yapılmaktadır. Aylık denetimlerimiz rutin olarak Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmakta olup çalışmalarımız 81 il içerisinde örnek gösterilmektedir. Yine hiçbir ilimizde uygulanmayan mama yardımları, muayene, tedavi, aşılama ve rehabilitasyon işlemleri ile Mersin genelinde yaşayan tüm hayvan dostlarımıza 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Mersin’i hayvan dostu kent yapmak adına var gücümüzle çalışarak, sahipsiz hayvanlar için Türkiye’de hatta dünyada ilk olma özelliği taşıyan projelerimizle öncü kurumlardan biri olarak bilinçli yapılan bu eylemi kabul etmiyoruz. Vuku bulan bu olaylardan, hayvan dostlarımıza karşı gösterdiğimiz itina ve emeklerin bu şekilde kötü lanse edilmesinden dolayı üzüntü duyuyor ve buna sebep olanları esefle kınıyoruz. Tüm bunlara rağmen bakımevi personellerimiz tehlikeli ırklar sınıfından olan Pitbull, Dogo ve Tosa gibi 140 adet köpeğin ve 90 adet mağdur-felçli köpeklerin ömür boyu rahat bir yaşam sürmeleri için titizlikle çalışmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA