PANDORANIN KUTUSU: MERSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PANDORANIN KUTUSU: MERSİN!


 

Yerel seçimlere 4 ay kala Mersin’de kutuplar netleşmeye başladı. AKP-MHP ittifakı Tuna üzerinde netleşirken, İYİ Parti ve CHP arasında çatlak oluştu. HDP ise sessiz.

SONER AYDIN

Mersin’de seçim startını veren ilk parti MHP oldu. Mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ikinci döneminde aday göstermeyen MHP, 13 Eylül’de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı Büyükşehir için aday gösterdi. MHP Tuna hamlesiyle AKP’nin olası bir hamlesini de engellemiş oldu. 

50 YILLIK PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
MHP’nin Tuna hamlesiyle Büyükşehir macerası kısa süren 50 yıllık ülkücü Başkan Burhanettin Kocamaz, 20 Kasım’da yeni bir yol için partisinden istifa etti. Bu dönemde eski partisi ve milletvekilleri ile sert tartışma içerisine giren Başkan Kocamaz, gelen teklifleri değerlendirmek için kabuğuna çekildi. Adı AKP ile de anılan Başkan Kocamaz istifasından 24 gün sonra 4 Aralık’ta İYİ Parti rozeti taktı. İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı olarak açıklanan Başkan Kocamaz, çalışmalarına Tarsus’tan start verdi. 

AKP’DEN, MHP’YE MERSİN JESTİ Mİ GELİYOR?
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ise önceki gün il başkanları toplantısında 14 belediye başkan adayını daha açıkladı. Erdoğan’ın Mersin adayını açıklaması bekleniyordu ancak beklenen olmadı ve Mersin’in adayını yine açıklamadı. Kulislerde AKP’nin MHP’ye jest yapacağı iller arasında Mersin’in de olması nedeniyle isim açıklamadığı, önümüzdeki günlerde düşük profilli bir aday çıkartacağı konuşuluyor. MHP ve AKP’nin Mersin’de Hamit Tuna ismi üzerinden seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

MERAKLA BEKLENEN İTTİFAK İKİ İLERİ BİR GERİ
Bu süreçte merakla beklenen ise CHP’nin hamlesi olacak. İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri yapan CHP’de Mersin çıkmazı yaşanıyor. Kalesi olarak gördüğü Mersin’i 2014’te MHP’ye kaptıran CHP’nin, mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ittifak içerisinde olduğu İYİ Parti’ye geçmesi nedeniyle eli kolu bağlanmış durumda. İYİ Parti ile görüşmelerini sürdüren CHP’nin önümüzdeki günlerde adayını açıklaması bekleniyor. 

HDP’DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Mersin’de yerel seçim sürecinde en sessiz parti HDP oldu. Batıdaki tek belediyesi olan Akdeniz’e kayyum atanan HDP’nin gözü yine Akdeniz’de ve Toroslar’da olacak. Büyükşehir için diğer partilere oranla iddiası az olan HDP’nin CHP ile de dirsek teması halinde olduğu biliniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA