MEZİTLİ, 123 ŞEHRİ GERİDE BIRAKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ, 123 ŞEHRİ GERİDE BIRAKTI


 

Mezitli Belediyesi, Çin’de düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden katıldığı Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödüllerinde şampiyon oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Dünya devi denilebilecek büyük belediyelerle yarışan Mezitli Belediyesi’nin adının açıklanması sırasında büyük coşku yaşandı. Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çin’de bulunan Türkiye heyeti Mezitli Belediyesi’nin bayrağını salladı. Kararın açıklanmasıyla büyük coşkunun yaşandığı Guangzhou’da bazı heyet üyelerinin duygulanarak ağladıkları da görüldü.

Çok sayıda ülkenin 213 şehirden 313 başvurunun yapıldığı yarışmaya Kadın Üretici Pazarları projesiyle katılan Mezitli Belediyesi; Sidney, Newyork ve Milano gibi dünya devi kentlerle ipi göğüslemek için mücadele etmişti.

Yarışma nedeniyle Çin’de bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de yaşayan kadınların sosyal statülerini yükseltmek amacıyla hayata geçirdikleri çok sayıda projeden birisi olan Kadın Üretici Pazarının, şampiyonluğunun gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kadın Üretici Pazarı ziyaretlerinde kadınların gözlerindeki minnettarlığın ve sevgi ifadesinin tüm ödüllerin üzerinde olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Bizim için önemli olan kadınımızın ekonomik ve sosyal açıdan güçlenerek çağdaş Türkiye’ye katkı sağlamalarıdır. Zaten biz bu hazzı ve gururu sürekli yaşıyoruz. Yakaladığımız başarının Çin’de ‘Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülleri’ kapsamında şampiyonlukla ödüllendirilmesi gururumuzu katladı. Ödülümüzü, Kadın Üretici Pazarı’nda tezgâh açan kadınlarımızla paylaşıyorum. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Mezitli” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA