MERSİN’DE SERALAR SULAR ALTINDA KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE SERALAR SULAR ALTINDA KALDI


 

Mersin’de 3 gündür süren sağanak yağmur Tarsus ilçesinde bazı tarım alanlarında hasara yol açtı. Drone ile havadan görüntülenen seraların büyük bir kısmı tamamen sulara gömülürken, çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor.

Mersin'de 3 gündür süren sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkilerken, birçok yerde sorunlar yaşanmıştı. Perşembe günü de Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından eğitim ve öğretime bir gün ara verilmişti. Kent merkezinde büyük bir olumsuzluk oluşmazken, bazı ilçelerde, özellikle de tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerde hasarlar oluştu. Bugün öğleden sonra yağmurun durmasıyla birlikte oluşan hasarlarda gün yüzüne çıkmaya başladı. Seralarda ve açık alanda sebze üretiminin yapıldığı Tarsus ilçesinde tarım alanlarında büyük zararlar oluştu. İlçeye bağlı Bahşiş, Yeşiltepe ve Kulak mahallerindeki seraların büyük bir kısmı zarar görürken, bazı seralar ise tamamen sular altında kaldı. Drone ile havadan görüntülen seralar adeta deniz gibi görünürken, çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor. 1,5-2 metreye kadar ulaşan sular altında kalan seralardaki ürünleri kurtarabilmek için çabalayan çiftçiler, suların önümüzdeki günlerde daha yükseleceğini savundu.

"BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA"

Durumla ilgili İHA muhabirine konuşan Mehmet Çansarı, 3 gündür bölgeye yağmur yağdığını söyledi. Her sene başlarına bu geldiğini vurgulayan Çansarı, "Binlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Buralarda kabak, biber, patlıcan, buğday, marul ekiliyor. Aklınıza gelebilecek aslında her şey ekiliyor. Buralara sigorta yapıyoruz ama sigorta tam karşılamıyor. Bazen 3'de birini, bazen daha azını karşılıyor. Çok sıkışan sigortacılar kaçıyorlar. Bütün çiftçiler şu anda mağdur durumda. Çözüm istiyoruz. Her çiftçinin inanın 350-400 bin borcu var. Böyle olunca daha kötü oluyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz. Burada 4-5 bin dönüm arazi sular altında vardır. Bu su böyle de kalmayacaktır. Bu su saatten saate, günden güne daha çok artacak. Şimdi dağdan ve yukarı köylerden gelen suların hepsi buraya geliyor. Şu anda sular altında kalmayan seralarda sular altında kalacak. Bir hafta, 10 gün boyunca bu su artacak. Bomba var çok önemli birşey ama yapmıyorlar. Burası her sene böyle oluyor" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA