KUYULUK KANALİZASYON İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUYULUK KANALİZASYON İSTİYOR!


 

Mezitli Belediyesi kanalizasyon için gerekli alt yapıyı tamamladı, MESKİ’yi bekliyor.

 

Mezitli Kuyuluk Bölgesi kanalizasyonuna 5 yıldır başlanmamasına, Mezitli Belediyesi’nden tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde MESKİ kaynaklı olarak basında yer alan ve kanalizasyonu bulunmayan mahallelerde yaşanan aksaklıkların konu edildiği haberlere Mezitli Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı.

Halen kanalizasyon hattı bulunmayan Kuyuluk, Çamlıca ve Çankaya Mahalleleri kanalizasyon yapımı için 2014 yılından bu yana çeşitli yöntemlerle başvurulmasına rağmen, MESKİ tarafından henüz hiçbir işlem yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Kuyuluk, Çamlıca ve Çankaya Mahallelerinin kanalizasyon sorunu Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne 2014 yılında resmi yazı ile bildirilmiş, o tarihten bu yana defalarca yazılı ve sözlü (Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıları dahil) gündeme getirilmiştir. Ancak MESKİ Genel Müdürlüğünce bugüne kadar herhangi bir çözüm üretilmemiştir.

Mezitli Belediyesinin 2014 yılında başlattığı ve 5 yıl süren yazışmaları sonucunda MESKİ bugüne kadar herhangi bir işlem yapmadığı gibi ilgili projenin yeni bitirildiği ve yapım ihalesinin 2019 yılında yapılacağı MESKİ Genel Müdürlüğünce ifade edilmiştir. Yerel basında çıkan haberlere göre Mezitli Belediyesince açılması gereken yolların açılmadığı itham edilse de bu haberlerin gerçek ve doğru olmadığı açıktır. MESKİ Genel Müdürlüğünce hazırlandığı söylenen kanalizasyon projesi uygulanmak istenirse yolların açık olduğu mutlak görülecektir. 11.12.2018 tarihli yerel basında çıkan spesifik, lokal bir nokta için ise kamulaştırma (Örtü Enkaz Bedeli) işlemleri Belediyemizce acil ve ivedi olarak başlatılmış olup, önümüzdeki günlerde sonlandırılmış olacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA