“YEREL DEMOKRASİ BULUŞMALARI” ETKİNLİĞİNE ÇAĞRI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YEREL DEMOKRASİ BULUŞMALARI” ETKİNLİĞİNE ÇAĞRI


 

Mersin’de kurulan Demokrasi Çağrı Grubu, “Yerel Demokrasi Buluşmaları” kapsamında yapacaklar etkinlik için basın açıklaması gerçekleştirdi.

SONER AYDIN

Demokrasi Çağrı Grubu, “Yerel Demokrasi Buluşmaları” kapsamında 16 Aralık günü saat 13.00’da Yenişehir Belediyesi Nikah salonunda yapacakları etkinliğe ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın açıklaması gerçekleştirdi. Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 78’liler Derneği, Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) temsilcilerin katıldığı açıklamada konuşan HDK Mersin İl Eş Sözcüsü Hasan Kapıkıran, “Katılımcı demokrasi kurmak ve yaşatmak için bir araya geliyoruz” dedi.
 
Mersin yerel demokrasi buluşmalarında ana hedefin Mersin’deki demokrasi güçlerinin en geniş ortaklığı olduğunu kaydeden Kapıkıran, “Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin bu buluşmalarda gündeme gelmesi kaçınılmaz olmakla birlikte sadece buraya kilitlenen bir formatta olmayacaktır” diye konuştu. Buluşmaya katılan herkesin ve her kesimin düşünce ve önerilerini sunabildiği, yani yerelin sözünün güçlü olduğu bir formatta gerçekleştirme amaçladıklarını belirten Kapıkıran, “Birlikte umudu yerellerde kurmak için, yerel yönetimlere karar verecek olan, yerel inisiyatifleri harekete geçirmek için, muhalefettin işbirliği yapma zeminlerinin araştırmak için, Mevcut gidişatı birlikte değiştirebilecek güce ulaşabilmek için
dayanışma gücümüzü yükseltmek için, halkın kendi geleceği üzerine; söz, karar, yetki ve denetim hakkını özgürce kullanabileceği oluşumları yaratmak için, katılımcı demokrasi kurmak ve yaşatmak için bir araya geliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA