TUTUKLANMASI GEREK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TUTUKLANMASI GEREK!


 

Tarsus’ta yaşayan ve gittiği kuran kursunda 12 yaşındayken bir imamın cinsel saldırısına uğrayan ve 2 kez intihara kalkışan mağdur çocuk E.S’yi ziyaret eden UCİM Başkanı Saadet Özkan, “Tutuklu yargılanması gereken sanık şu an serbest” diyerek karara tepki gösterdi.

Tarsus’ta yaşayan ve Adana'da 2015 yılında gittiği bir camide, 12 yaşındaki E.S.'yi istismar ettiği suçlaması ile yargılanan cami imamı M.D.'nin tutuksuz yargılamasına devam ediliyor. Sözcü Gazetesi’nden Mustafa İnsan’ın haberine göre; sanığın mahkeme karının ardından serbest bırakılmasıyla psikolojisi bozulan küçük çocuk ise 2 kez intihara kalkışırken, tutuksuz yargılama kararı tepkilere neden oldu. Mağdur avukatları E.S.'nin psikolojik sağlığının her geçen kötüye gittiğini ve yeniden intihar girişiminde bulunabileceğini vurgulamasına rağmen mahkeme heyeti, sanığın yeninden tutuklanması taleplerini reddetti.

“TUTUKLANMALI”

Mersin'e gelen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, 12 yaşında olduğu dönemde, bir cami imamı tarafından cinsel tacize uğrayan ve 2 kez intihara teşebbüs eden E.S'yi Tarsus'taki evinde ziyaret etti.

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ile dernek avukatı Burcu Düzen'in de katıldığı ziyarette Özkan, mağdur çocuk E.S, annesi A.S ve babası R.S ile görüştü.

Saadet Özkan, “Mağdur çocuğun evine gittik. İkinci kez intihara kalkışmış. Sanık serbest bırakıldığı için çocuk büyük bir yıkım yaşıyor. Çünkü bu çocuklar adaletin tecellisi için ifade verip, durumlarını anlatıp bir mücadele içine giriyorlar. Çocuğun üstün yararının gözetilip bu tür davalarda sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor” dedi.

“İNSANLARI VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

E.S'ye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan cami imamı M.D'nin tutuksuz yargılandığı davanın mağdur E.S açısından örseleyici bir sürece dönüştüğünü de ifade eden Saadet Özkan, “Üzüldüğümüz nokta şu: Mahkemede, sanık avukatlarının çocuğun gülerken çekilmiş bir fotoğrafını gösterilip ‘bakın bu çocuk istismara uğramış mı' diye sorması bizi çok rahatsız etti. Biz bu çocukları öldürelim mi? Çocuklar gülmesin mi? Zaten içleri kan ağlıyor. Onun arkadaşlarıyla gülerken çekilmiş fotoğrafının mahkemede kullanılması da bence korkunç bir suistimaldir. Bu yüzden mahkeme heyetinin de böyle bir şey yaşayan böyle savunma yapabilir mi şeklinde yaklaşımı oldu. Çocuğumuz zeki bir çocuk. Seçkin bir liseyi kazanmış. Bu çocuk gecelerce uykusundan bana dokunma dokunma diye çığlık atarak uyanmış. Ailesi geceleri bu çocuğun başında nöbet tutuyor. Bu yüzden ben insanları vicdanlı olmaya davet ediyorum. UCİM olarak bu davanın takipçisi olacağız. Aileye söz verdik” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA