8 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

8 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ!


 

Aralarında 3 başkanvekilinin olduğu 8 meclisi MHP’den istifa etti. Meclis üyelerinin önümüzdeki günlerde İYİ Parti’ye geçmesi bekleniyor.

SONER AYDIN

Mersin’de daha önce büyükşehir ve 2 ilçe belediyesi ile birlikte 3 meclis üyesini kaybeden MHP’de 3’ü başkanvekili 8 meclis üyesi daha istifa etti. Meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Orkide Kafe’de basının karşısına geçti. İstifa açıklamasına daha önce partiden istifa eden Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın da katılması bekleniyordu ancak Ballı programı nedeniyle açıklamaya katılamadı. İstifa eden meclis üyeleri adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Kerim Tufan, İYİ Parti rozeti takan Başkan Kocamaz’a yakın oldukları gereksiyle ihraç edildiklerini, bunun üzerine partiden istifa ettiklerini açıkladı. Herhangi bir partiye katılmadıklarını belirten Kerim Tufan, bu konuda görüşmeler yapacaklarını söyledi. 

“KOCAMAZ’A VEFASIZLIK YAPILDI”
Tarsus Belediyesini ardından Büyükşehir Belediyesi’ni MHP’ye kazandıran Burhanettin Kocamaz’a vefasızlık yapıldığını savunan Kerim Tufan, “Bizler kimi çocuk yaşta, kimi lise çağında ülkücü harekete katılmış insanlarız. Yıllarca bu hareket çeşitli kademelerinde görev yapmış, son 5 yıl da meclis üyesi olarak görev almış insanlarız. Mensubu olduğumuz harekete hiçbir ortamda söz söylemedik. Herkes inandığı ve gücünün yettiği kadar hizmet etti. Asla başka bir siyasi harekete bakmadık. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile buradaki arkadaşlarımızın yol yürümüşlüğü var. Burhanettin Kocamaz vatandaşlar için çabalayan bir hizmet adamıdır. Zamanında kazanılmaz denilen Tarsus Belediyesi MHP’ye kazandırmış ve 20 sene yönetmiş, yine kazanılmaz denilen Büyükşehir Belediyesini MHP’ye kazandırmıştır. 5 yıldır hizmetlerine devam etmiş, yolsuz, susuz köy bırakmamış ‘önümüzdeki dönem de merkezin sorunlarını çözerim’ diye projeler üretmiş, genel başkan Mersin mitinginde ‘yüz akımızsın’ diyorken ne olduğunu kimsenin anlamadığı bir kararla partisinden aday gösterilmedi. Hatta eline sağlık bile denmeden bir kenara atılmış, Mersin halkı hayret ve şaşkınlık içinde kalmıştır. Bunca yıl inandığımız, güvendiğimiz, nice hizmet açılışlarını birlikte yaptığımız başkanımıza yapılan bu vefasızlık bizleri derinden yaralamış, üzmüş, kırmış, incitmiştir. Elbette ‘Milliyetçi Hareket Partisi’ne hizmet etmek için illa belediye başkanı olmaya gerek yok, başka yollarla da Milliyetçi Hareket Partisi’ne hizmet edilebilir’ denebilir. Ama sayın başkana nezaketen bile olsa bu bile denmemiş, denme gereği bile duyulmamıştır. Bu davranış şekli bizleri, burada bulunan arkadaşlarımızı bir daha kırmış, incitmiş, yaralamıştır” diye konuştu.

“SAVUNMAMIZ ALINMADAN İHRAÇ EDİLDİK”
Daha önce partiden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz’a yakın oldukları gerekçesiyle savunmaları alınmadan partiden ihraç edildiklerini dile getiren Tufan, “Kamuoyunun önünde cereyan eden bu olaylardan sonra, hizmetlerin devamı için vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine başkanımız yeni siyasal tercihini yapmış, İYİ Parti bünyesine geçmiştir. Bizler şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin meclis üyeleriyiz. Ancak geçen hafta il başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katımlı ile bizlerden habersiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin grup toplantısı yapılıyor, bizlere haber bile verilmiyor ve bizler zaten bu partide yok sayılıyoruz. Bugün bizi partimizden ihraç edenler, bizler MHP'nin başarısı ve bu dava için ölümüne mücadele ederken daha doğmamışlardı. Bizler burada bulunan meclis üyeleri olarak, teşkilatımız tarafından alınan ihraç kararına istinaden, ülkücülüğümüz, Türk milliyetçiliğimiz ve Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'e olan bağlılığımız baki kalmak kaydı ile yıllarca mensubu olmaktan gurur duyduğumuz MHP'den istifa ediyoruz” dedi. 

İŞTE İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan vekilleri Kerim Tufan, Mehmet Özgür Sanal, Abdullah Yılmaz, Gülnar Meclis Üyesi Mustafa Talip Kara, Mezitli Meclis Üyesi Levent Dölek, Erdemli Meclis üyeleri Veli Şahman Erdemli ve Serdar Arslan, Bozyazı Meclis Üyesi Arif Çinko. 
 
YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR!
MHP’nin Mersin’deki yaprak dökümü devam ediyor. Mersin’de ilk olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve beraberindeki 2 meclis üyesi partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Türe’nin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz aday gösterilmediği için partiden istifa ederek İYİ Parti rozeti taktı. Kocamaz’ın istifa şokunu üzerinden atamayan MHP, ihraç kararı verdiği Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın istifası ile bir kez daha şok oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA