ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOLU MECLİSE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOLU MECLİSE TAŞINDI


 

MHP’li Baki Şimşek, 3. defa ertelenen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesinin ihalesini meclise taşıdı.

Haber Merkezi 

Mersin’in yıllardır en önemli talepleri arasında yer alan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu
Otoyolu Projesinin ihalesi önceki gün Karayolları Genel Müdürlüğü’nde (KGM) yapıldı. Ancak 5'i yerli olmak üzere 6 firmanın şartname satın aldığı Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu Otoyol Projesine herhangi bir teklif gelmedi. İhale Komisyonu Başkanı ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, projenin yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılması amacıyla gerçekleştirilen ihale için biri yabancı, beşi yerli olmak üzere 6 firmanın şartname satın aldığını söyledi. İhaleye teklif verme süresinin bittiğini açıklayan Tutaş, ihale için herhangi bir teklifin gelmediğini ifade etti. Tutaş, Karayolları Genel Müdürlüğünce ihaleye ilişkin yeniden değerlendirme yapılacağını kaydetti.

“YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİNDE İHALELER SÜRELERİNDE TAMAMLANAMIYOR”
Bir türlü ihalesi yapılmayan otoyol projesini meclise taşıyan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Dış kaynaklı kredilerle yapılan projelerin tamamının veya tamamına yakınının süresinde bitirildiğini görmekteyiz. Yalnız kendi imkanlarımızla yaptığımız ihalelerle veya Türkiye’de yapılan yap-işlet-devret projelerinde maalesef ihaleler sürelerinde tamamlanamıyor. Projelerin çoğunluğu yıllarca geride kalıyor. Çeşmeli-Taşucu otoyolu ihalesinde 6 tane firma dosya almış ama maalesef yine teklif veren bir firma olmamıştır. Bu Çeşmeli-Taşucu otoyoluyla ilgili sürekli zaman kaybetmekteyiz. Hep “Yeniden ihale yapılacak. Yap-işlet-devrete çıkılacak. Çıkıldı, ihale iptal oldu, teklif verilmedi”. Çeşmeli-Taşucu otoyoluyla ilgili Mersinlilere verebileceğiniz bir tarih var mıdır? Bu konuda nasıl bir çözüm üretmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA