GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDEN KARMA SULUBOYA SERGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDEN KARMA SULUBOYA SERGİSİ


 

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan karma suluboya resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

MEÜden yapılan açıklamaya göre; Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Suluboyanın en önemli özelliğinin saydamlığı olduğunu belirten sergi sorumlusu ve öğretim üyesi Hüseyin Sönmez, "Suluboya tekniğinde renkler üst üste kullandığında birbirlerini yok etmez, yani karışım renkler oluştururlar. Bu da tekniğe zengin olanaklar sağlar. Suluboya, ıslak boyanın yer yer dağılmış iç içe ve üst üste binmiş etkileri arasında kaybolmuş dolaşan, kendini keşfetmeyi bekleyen sabırlı dostlar arar" dedi.

Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 eser, bir hafta boyunca MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA