BÜYÜKŞEHİR İLE EV HAPSİNDEN KURTULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR İLE EV HAPSİNDEN KURTULDU!


 

Mersin’in Mut İlçesi Köselerli Mahallesi’nde yaşayan 88 yaşındaki İbrahim Arslan’ın, hem Parkinson, hem de Alzheimer hastalıkları ve bacağının kırılması nedeniyle 1 yıldır adeta ev hapsindeki hayatı nihayet değişti. İbrahim Arslan; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tekerlekli sandalye vermesi ile ev

Mut’un Köselerli Mahallesi’nde evlatları ile birlikte yaşayan İbrahim Arslan, önce Parkinson hastalığı ile ardından Alzheimer ile mücadele etmeye başladı. Tam 11 yıldır gelini tarafından bakımı yapılan İbrahim Arslan, bir de bacakları kırılınca yaklaşık 1 yıldır yaşadığı evden dışarı çıkamaz oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ulaştıktan sonra kendi imkanları ile alamadıkları tekerlekli sandalyeye kavuşan Arslan ailesi, kendilerine yapılabilecek en büyük yardımın tekerlekli sandalye olduğunu anlattı.
11 yıldır kayınbabasının yanında olan ancak son 1 yıldır gideceği her yere sırtında götürüp getirdiğini anlatan İbrahim Arslan’ın gelini Aysel Arslan, “Allah başkanımızdan razı olsun eli öpülecek adam” sözleriyle teşekkürlerini iletti.
Aysel Arslan, kayınbabası İbrahim Arslan ve neler yaşadığı ile ilgili “Bu tekerlekli sandalyeyi alma çaremiz yoktu. Bunu bize gönderdiler, bana en büyük yardımı yaptılar. Tekerlekli sandalye yokken babamı her yere sırtımda götürmek zorunda kalıyordum. Burada kardeşleri var ama götüremiyordum. Babam da evde oturmaktan sıkılıyor, bu sefer sıkıntıdan dolayı bana eziyet ediyordu. Bir komşu görse iki dakika bir şeyler konuşsa kendisi de rahatlıyor. Ama şimdi bu tekerlekli sandalye ile kardeşlerinin yanına götürürüm, bir saat sonra gider alırım. En azından canı sıkılmaz, o da açılır” diyerek, gözyaşlarına hakim olamadı.
Tekerlekli sandalye ile artık kayınbabasını her yere götüreceğini anlatan Aysel Arslan, “Bundan sonra bol bol gezdireceğim. Gezemediği için çok sıkılıyor. Sıkılınca da huzursuz oluyor eziyet ediyor. Normalde kimseye zarar vermez ama sıkıldığı için yapıyor. Hava iyileşsin hemen kardeşlerinin yanına götürüp getireceğim. Birbirimize çok alıştık. 11 yıldır 1 metre bile ayrılmadık. İlaçlarını yazdırmaya gitsem bile 2 saat görmeyince nereye gittin diye ağlayacak oluyor. Ama şimdi artık hep beraber gezeriz, istediği yere götürürüm onu” sözleriyle tekerlekli sandalye ile hayatlarının değiştiğini aktardı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA