“MENEMEN, CUMHURİYETİ HEDEF ALAN SUİKASTTIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MENEMEN, CUMHURİYETİ HEDEF ALAN SUİKASTTIR”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın 88. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Yeşilboğaz mesajında, “İzmir Menemen’de 23 Aralık 1930’da çıkan gerici ayaklanmada, cumhuriyet düşmanlarının isyanını bastırmak için görevlendirilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile arkadaşları Hasan ve Şevki Bey’in vahşice şehit edilmesinin üzerinden 88. yıl geçti. Ancak Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri olan ‘Menemen Olayı’nın etkileri günümüzde hala hafızalarımızdadır. Menemen olayı, cumhuriyeti hedef alan bir suikasttır. Laik cumhuriyetimize ve onun yılmaz savunucularına karşı, cumhuriyet düşmanlarının başlatmış olduğu Menemen olaylarında vahşice katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyetimizi yok etmek isteyen karanlık zihniyetlere göğüs germeyi vazife olarak yerine getirmekten bir an bile tereddüt etmemiş, bu uğurda canını feda etmiştir.

Bizler, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak, gericiliğe ve karanlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyeti ve devrimlerini korumak için, Atatürk ilke ve devrimleri uğruna canlarını feda eden Kubilay ve iki arkadaşı ile tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA