TAŞUCU LİMAN İHALESİNDE TEKLİF SÜRESİ UZATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞUCU LİMAN İHALESİNDE TEKLİF SÜRESİ UZATILDI


 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Taşucu Liman sahasında bulunan bazı taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde son teklif verme tarihi 15 Nisan 2019’a uzatıldı.

Soner Aydın

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Taşucu Liman sahasında bulunan sanayi tesis alanı taşınmazının "satış", Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı taşınmazının 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla yapılacak ihalenin daha önce 24 Aralık 2018 olarak duyurulan son teklif verme tarihi, 15 Nisan 2019 olarak değiştirildi.

3 DEFA ERTELENDİ

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki stratejik limanlarından biri olmasına rağmen iki yıldır özelleştirmesi yılan hikayesine dönen Taşucu Limanı’nda ihale daha önce 3 defa ertelendi. Limanın geri sahası ile birlikte değil de ayrı şekilde ihaleye çıkarılmasını isteyen bölge iş dünyası, bu şartlarda limanın yatırımcı bulmakta zorlanacağı görüşündü!

MERSİN’İN 2.BÜYÜK LİMANI

1983 tarihinde yapımına başlanan ve 15 Kasım 1985'te faaliyete geçen Taşucu Limanı, Mersin ilinin en büyük 2. limanı. Türkiye Selülöz ve Kağıt Fabrikası’na (SEKA) ait işletmelerden bir olarak 1984 yılında faaliyete geçen “SEKA Akdeniz İşletmesi Kağıt Fabrikası” olarak faaliyet göstermişti. 2003 yılında işletmesine ara verilen liman için kağıt fabrikası olarak yapılan özelleştirme çalışmalarından olumlu sonuç alınamayınca Sümer Holding’e devredilerek “Sümer Holding Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi” olarak adlandırıldı. Ardından faaliyetler durdurulmuş ve işletme kapatılmıştı. 2009 yılında ise imar planı ‘Turizm Tesis Alanı ve Yat Limanı’ olarak yeniden düzenlendi fakat 2013 yılında Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi. Sümer Holding A.Ş. Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi 23.01.2017 tarihinde TDİ’ye devredildi. Toplam kapalı depolama alanı 9 bin metrekare ve açık depolama alanı ise 118 bin metrekare. Kara alanı 291 bin 183 metrekare olan limanda sanayi tesis alanı 714.182,88 ve lojistik tesis alanı ise 329.508,68 metrekare olarak görünüyor.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA