MUTLULUĞUN ADI 2 ÇEKYAT 1 MAKİNE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUTLULUĞUN ADI 2 ÇEKYAT 1 MAKİNE


 

Mut’ta evi yanan ve engelli maaşı kesilen yaşlı çiftin yardımına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Mersin’den gönderilen 2 adet çekyat ile 1 adet çamaşır makinesi, yaşlı çiftin yüzünü güldürdü.

Mersin’in Mut İlçesi Yatırtaş Mahallesi’nde yaşayan Hatice Taş (59) ile Mehmet Taş (65) çifti, evde olmadıkları sırada aldıkları haberle şoka uğradı. Evlerinin yandığını kendilerine gelen telefonla öğrenen çift, eve geldiklerinde yangının söndüğünü ancak bütün eşyalarının da yangınla beraber yandığını gördü. Halıdan çekyata, çamaşır makinesinden televizyona kadar her şeyin yanması üzerine çaresizlik içinde kalan Hatice Taş, yüzde 100 görme engelli eşi Mehmet Taş’ın engelli aylığı ile evlerini yeni baştan kurmak için gittiği yardım fonunda maaşlarının da kesildiğini öğrenince art arda gelen ikinci şoku yaşadı. Bir taraftan yangınla beraber her şeyini kaybeden yaşlı çift, bir taraftan da 600 lira civarındaki engelli aylığının da kesildiğini öğrenince çaresizlik içinde bir başlarına kaldı.

“EN ÇOK ÇAMAŞIR MAKİNESİNE SEVİNDİK”
Ellerindeki imkanla hayata tutunmaya çalışan çiftin kaderi, bir yakınlarının Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a attığı mesaj ile değişti. Yaşlı çiftin durumunu öğrenen ve çekyat ile çamaşır makinesi ihtiyacı olduğu bildirilen Başkan Kocamaz, ilgili birimlere talimat vererek gereken her türlü desteğin verilmesini istedi. Bunun üzerine Mersin’den Mut’a giden ekipler tespit edilen eksiklikleri kısa sürede tamamlayarak talep edilen 2 adet çekyat ile 1 adet çamaşır makinesini Mut Şube Müdürlüğü aracılığı ile yaşlı çifte teslim etti.
Kendilerine en zor zamanlarında yardım elini uzatan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a “Eğer başkanımız buraya gelseydi, kendisinden büyüğüz ama yine de o elleri öperdik” sözleriyle minnetlerini ileten Hatice Taş, “Biz o gün bahçeye gitmiştik. Bize bir haber geldi eviniz yanıyor diye. Geldiğimizde itfaiye yangını söndürmüştü. Sobadan çıktığını söylediler. Çekyatlarımız, klimamız, çamaşır makinemiz, ufak tefek eşyalarımız yandı. Ama evimiz berbat oldu. Badana yaptırdık, ufak tefek eksiklerini yaptırdık. Ama kaybımız oldu. Yangından sonra eşimin gözleri görmediği için ve ben de cehaletten dolayı ne yapacağımızı bilmiyorduk. Eniştem Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a mesaj attı. O da Allah razı olsun hemen gönderdi. 1 tane çamaşır makinesi ve 2 tane de çekyat gönderdiler. Allah razı olsun çok memnun kaldık. Çok mutlu olduk. Allah başkanımızdan razı olsun. Dünya durdukça dursun, Allah işini gücünü rast getirsin. İnşallah Allah da onun işlerini hep böyle rast getirir. En çok çamaşır makinesi için sevindik. Bir kadın için her şeyden önemlidir çamaşır makinesi. O bize zor durumda yetişti. Yangından sonra eşimin engelli aylığı için fona gitmiştim. Orada aylığımızın kesildiğini öğrendik. Bir taraftan yangın, bir taraftan da maaşın kesildiğini öğrenince sağlık olsun bile diyemedim. Tam umutsuzluğa düştüğümüzde bize yardım ellerini uzattılar. Bu duygu çok başka bir şey. Allah başımızdan böyle insanları eksik etmesin. Eğer başkanımız buraya gelseydi, kendisinden büyüğüz ama ellerini öperdik. İyi ki başımızda onun gibi insanlar var. O bize en zor zamanımızda yetişti, biz de sonuna kadar arkasındayız. Dualarımız da hep onunla” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA