METAL SANAYİCİLERİNE MALİ TABLO EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METAL SANAYİCİLERİNE MALİ TABLO EĞİTİMİ


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 32 No’lu Metal Sanayi Meslek Komitesi organizasyonunda Mali Tabloların Analizi ve Kredilendirme Teknikleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

MTSO’dan yapılan açıklamaya göre etkinlikte Değerleme Uzmanı Adnan Koluş, sektör temsilcilerinin ticaretlerini sürdürürken mali konularda dikkat etmeleri gereken noktaların ipuçlarını verdi.

Toplantının açılışında konuşan 32 No’lu Komite Başkanı Yavuz Beller, ticari yaşamlarında karşılaştıkları sıkıntıların çözümüne yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini aktardı. Ticaretle uğraşan kişilerin karşısına sürekli yeni tekliflerle gelen müşteriler bulunduğunu kaydeden Beller şunları söyledi: 
“100 bin liralık bir malzemenin ticaretini dahi yapıyor olsak karşımızdaki müşterimize çek mi havaleyle mi ödeme yaparsınız diye sorduğumuzda açık hesap karşılığı alıyoruz. Firmalarımız açık hesap çalışmalı mı çalışmamalı mı diye değerlendirme yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalı bilmiyoruz. Bu soruların yanıtlarını bulmak adına bir bilgilendirme toplantısı talep ettiğimizde Odamız Yönetimi talebimize sıcak baktı ve bugün bu buluşmayı gerçekleştirdik. Katılımınız için teşekkür ederim.”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise geçekleşen Oda seçimleri sonrası kendisinin de üyesi olduğu 32 No’lu Metal Sanayi grubuna mensup üyelerin büyük bölümüyle bu toplantı aracılığıyla bir araya gelebildiklerini anlattı. Bu gecikmenin hızlı değişen Türkiye ve Mersin gündemi nedeniyle yürüttükleri yoğun çalışmalara bağlı olduğuna dikkat çeken Kızıltan, Mersin ve sorunlarının takipçisi olduklarını anlattı. Bundan sonrasında da zaman zaman bir araya gelerek konuları değerlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Kızıltan, iyi bir toplantı geçmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. 
Açılış konuşmaları sonrasında Değerleme Uzmanı Adnan Koluş, “Mali Tabloların Analizi ve Kredilendirme Teknikleri” konulu sunumunda üyelere özellikle bankaların dikkat ettiği mali konular hakkında bilgi verip firmaların da hangi noktalar üzerinde durması gerektiğini anlattı. 
Seminer kokteyl ve müzik dinletisi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA