TUNA ORTAK ADAY! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TUNA ORTAK ADAY!


 

MHP’li vekil Baki Şimşek, AKP ile sona eren ittifak görüşmelerinin ardından, Mersin’de Hamit Tuna ile seçime girileceğini açıkladı.

SONER AYDIN

Torosolar Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşü basın toplantısına katılan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ittifaka dair soruları yanıtladı. MHP’li Baki Şimşek 30 Büyükşehirden sadece 3’ünde MHP’li adayın “ittifak adayı” olarak yarışacağını söyledi. MHP, AKP’nin jesti ile sadece Mersin, Adana ve Manisa Büyükşehir Belediyeleri’nde kendi adayı ile yarışacak.   

ŞİMŞEK: “AKP JEST YAPTI”
AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin ardından AKP’nin jest olarak Mersin, Adana ve Manisa’da aday çıkartmayacağını dile getiren vekil Şimşek, “Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri liderler bazında sona ermiştir. Görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlanmıştır. 30 büyükşehirde Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi ittifak yapmaktadır. Bunlar 3 tanesi Mersin, Adana ve Manisa büyükşehir olarak Cumhurbaşkanı’nın jestiyle Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakıldı. Diğer 27 büyükşehirde de AKP’li adaylar Milliyetçi Hareket Partisi tarafından desteklenecek. İlçeler bazında görüşmeler devam etmektedir. Bu pazarlık halinde değildir, görüşmeler devam etmektedir. Diğer 51 ilde de Milliyetçi Hareket Partisi kendi adayları ile seçime girecek. Bu konuda herhangi bir olumsuzluk yok. Bir hafta içerisinde ilçeler bazında da netleşecek. Genel başkanlar tarafından ilan edilecek” dedi.

TUNA: “15 YILDIR BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENDİK”
Mersin ittifak adayı olan Hamit Tuna ise, “15 yıldır Torosları yönetiyoruz. 11 Eylül tarihi itibariyle Büyükşehir adaylığı noktasında genel merkezimiz bu görevi bize tebliğ ettiler. 11 Eylül’den bu güne her yeri geziyoruz. 24 yıldır aktif siyasetteyim. 24 yıldır herkesi kucakladık, herkese yakın durmaya gayret ettik. Adaletli olmak gayreti içinde olduk. 250 binin üzerinde insanın elini sıkmışız. Huzurun hakim olduğu bir kent yaratmak için çalıştığımızı herkes onaylıyor. Biz sadece kendi aklımızla değil ortak akılla Torosları yönettik. Bilginin en yoğun olduğu kurumlarla ortak çalışmalar yürüttük. 13 tane Avrupa Birliği projesi yaptık. Asıl olan hizmetin kalıcı olması. Hiçbir zaman bunu bir nefsi kaygı oluşturmadık. Zaman zaman sıkıntılar da yaşadık. Biz istedik vermediler, onlar istedi sonuna kadar açtık. Toroslar çoğu yerin kahrını da çeken bir bölge. Özellikle sağlık noktasında bir merkez haline geldi. Toroslar daha güzel yerlere gidecek. Bu bilgi birikimimizin Mersin’in tamamı için yeterli buluyoruz. Tecrübemiz var. 15 yıldır belediyeciliği öğrendik. Az parayla nasıl belediyecilik yapılacağını öğrendik. Bu kent tarım, turizm, lojistik, sanayi, sanat, spor kenti. Bu değerleri her beraber büyüteceğiz. Genel kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer. Bizi de değerlendirin. Hassas terazinizde bizi de tartın. Bu kent öyle acemi ellerin elinde şekillenecek bir kent değil. Biz hizmet adamıyız. Millet bizi nerede işaret ederse orada dururuz” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA