MERSİN’DE İTTİFAK YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE İTTİFAK YOK!


 

CHP ve İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni il ve ilçelerde anlaşma sağladı. Mutabakat büyüdü. Mersin kesin olarak ittifak dışı kaldı.

Haber Merkezi 

CHP ve İYİ Parti, daha önce 21 büyükşehirde kurulan seçim ittifakının genişletilmesinde anlaştı. 12 Aralık’ta varılan uzlaşma kapsamında; Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, İzmir, Hatay, Muğla, Aydın, Eskişehir ve Tekirdağ CHP’ye bırakılırken; Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep de İYİ Parti adaylarının desteklenmesine karar verilmişti. 
Bu mutabakatın ardından iki partiden kurmaylar, hem 21 büyükşehrin ilçeleri hem de ittifak kapsamı dışında kalan diğer il belediyeleri için ittifak zemini aramaya başladı. Milliyet’ten Şevket Yaman'ın haberine göre; CHP Genel Başkan yardımcıları; Seyit Torun ve Okan Salıcı’nın İYİ Partili kurmaylarla yürüttüğü görüşmelerde, ittifakın genişletilmesi konusunda anlaşma sağlandı. İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta aday çıkarmamasında anlaşıldı. İYİ Parti’nin bunlara ek olarak; Bolu, Kırşehir ve Sivas’ta da aday çıkarmamasında da önemli ölçüde uzlaşıldığı belirtildi. CHP’nin ise buna karşılık; Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye’de İYİ Parti adaylarını desteklemeye “sıcak” baktığı öğrenildi.

9 BÜYÜKŞEHİRDE 'YARIŞ'
İki partinin, daha önce ittifak kararı alınan 21 büyükşehrin dışında kalan, aralarında Mersin’in de olduğu 9 il için bir görüşme yapmadığı bildirildi. Bundan sonra yapılacak görüşmelerde yeni bir durum ortaya çıkmazsa, hem CHP hem de İYİ Parti’nin bu kentlerde aday çıkararak yarışacağı belirtildi. 

CHP ADAYINI 4 OCAK’TA AÇIKLIYOR
CHP, İYİ Parti ittifak görüşmelerinin tıkanmasına neden olan Mersin’de partiler yol haritalarını çizmeye başladı. İYİ Parti Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday olarak gösterirken, CHP ise yaklaşık 15 aday adayının arasından birini seçerek Cuma günü kamuoyu ile paylaşacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA