ŞİMDİYE KADAR AKLINIZ NEREDEYDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİMDİYE KADAR AKLINIZ NEREDEYDİ?


 

Tarsus’ta her yıl denize yakın bölgelerde su altında tarlalardaki sular DSİ tarafından kurulan 9 yeni pompa ile çekiliyor.

Haber Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde denize yakın mahallelerde her yıl yaşanan manzara bu yıl da Aralık ayında yaşandı ve binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı. Motopomp eksikliği nedeniyle yaşanan su baskınlarına tepki gösteren çiftçiler, Devlet Su İşleri’nden (DSİ) pompa talep etti. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı’nın da pompa eksikliğini ve yaşanan ihmalleri meclise taşımasının üzerine DSİ yıllar sonra harekete geçti. Şiddetli yağışlar nedeniyle tarım alanlarında zarara yol açan sular, DSİ tarafından bölgeye kurulan 9 yeni tahliye pompasıyla çekilmeye başladı. Ekipler, çalışma kapsamında bölgedeki Kulak Pompa İstasyonu'na 9 yeni tahliye pompası ekledi. Pompalar, bölgedeki seralarda biriken suları tahliye etmeye başlarken, tarım alanlarındaki suların çekilmeye başladığı gözlemlendi. Çiftçiler, ekim yapmak için suların tamamen çekilmesini beklemeye başlarken, DSİ’nin su baskınlarından su sonra pompa kurması “Bu güne kadar neredeydiniz?” tepkisini beraberinde getirdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA