“ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ”


 

Her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli bir 3 Ocak kutlamasına imza atmaya hazırlanan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “3 Ocak yürüyüşümüz, ulu önderimiz Atatürk’ün izinde olduğumuzun işaretidir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; tüm Mersin halkının Kurtuluş gününü kutlayan Başkan Hamit Tuna; “3 Ocak, 1071’de Anadolu’yu yurt eden Sultan Alparslan’ın vurduğu mührün Mersindeki tescilidir. Karadeniz’i yaran Bandırma vapurunun saçtığı ışığın Akdeniz’de yansımasıdır. Erzurum ve Sivas Kongresi’nin burada tescilidir. Cumhuriyete el sallamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğumuzun Mersin’den işaretidir” dedi.

Başkan Hamit Tuna, özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini ve bu yıl 15.’sini düzenleyecekleri ‘3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerinin’ Mersin’de geçmiş ile gelecek arasında köprü kurması olduğunu ifade  etti.

‘3 Ocak’ta, Mersin Tek Yürek” olacak diyen Başkan Tuna; “Kuvayımilliye ruhunu canlı tutmak ve bu muhteşem coşkuya ortak olmak amacıyla Toroslar Belediyesi olarak organizasyonunu yaptığımız yürüyüşe bugüne kadar destek veren ve bu güzel fotoğraf karesinde yer alan tüm halkımıza teşekkür ediyor ve aynı desteğin yeniden devam edeceğine inanıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bu vesile ile Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı ve yeni yıllarını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmak için; 3 Ocak 2019 Perşembe günü saat:08.00’de Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünde buluşalım” dedi.

Başkan Tuna, 3 Ocak 2019 Perşembe günü saat:08.00’de Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayacak 3 Ocak Zafer Yürüyüşü güzergahının; Kuvai Milliye Bulvarı üzerinden Mersin eski Devlet Hastanesi istikametine, Mersin Eski Devlet Hastanesi önünden Kuru Çeşme istikametine, Kuvai Milliye Bulvarı bitiminden  İstiklal Caddesi’ne, Sakarya Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süreceğinin bilgisini verdi.

Yürüyüşte; Adana Mehteran Takımı, Bursa Geleneksel Atlı Okçuluk ekibi, gaziler, klasik araçlar, motorize ekipler, mersin müfrezeleri, spor takımları, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Gaziantep, Kahramanmaraş, Aydın ve Tarsus Şubeleri’nin de yer alacağını kaydeden Başkan Tuna, temsili Elif’in Kağnısı ile sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar’ın da tarihi yeniden canlandıracağına dikkat çekti.

3 Ocak Perşembe günü saat: 11.00’de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda, 3 Ocak Geleneksel Kurumlararası Futbol Turnuvasının; 3’üncülük maçı ile saat:13.00’de final müsabakasının da yer aldığı kutlamaların, yine aynı gün saat:15.30’da Güneykent Mahallesi Mustafa Sarı Spor Tesisi’nde gerçekleştirecekleri Geleneksel Atlı Okçuluk gösterisi ile son bulacağını sözlerine ekleyen  Başkan Tuna, bu etkinliklere tüm Mersin halkını beklediklerini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA