KURTULUŞ COŞKUSU KENTİ SARACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURTULUŞ COŞKUSU KENTİ SARACAK


 

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku içinde kutlanacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin bugün Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü etkinliklerine sahne olacak. Etkinliklerin merkezi bu yıl da Cumhuriyet Meydanı olurken, gözler Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Zafer Yürüyüşü’nde olacak.

İLK TÖREN TREN GARINDA

Kentte ilk resmi tören tren garında olacak. Saat 09.00’da Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, öğrenciler, vatandaşlar, resmi kuruluşların amir, yönetici ve mensuplarıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Büyükşehir Belediye Bandosu istasyondaki yerlerini alacak. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin sunacağı gösterinin ardından trenle istasyona gelen muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılanacak. Karşılamayı müteakip protokole dâhil kişiler, temsili heyet, halk ve öğrenciler Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na hareket edecek.

BİNLER ZAFER YÜRÜYÜŞÜNDE OLACAK

Mersin’de coşkunun adresi ise bu yıl 15’incisi gerçekleştirilecek olan Zafer Yürüyüşü olacak. Her yıl renkli görüntülere sahne olan Zafer Yürüyüşü’nün bu yıl da binlerin katılımı ile coşku içinde geçmesi bekleniyor. Bugün saat 08.00’de Toroslar Kuvayı Milliye Anıtı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek Zafer Yürüyüşünde, Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı, sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar yer alacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA