MHP’DEN İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’DEN İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ


 

Başkan Kocamaz’ın yolunu takip ederek MHP’den istifa eden 9 meclis üyesi, törenle İYİ Parti’ye geçti. Tören’de konuşan Başkan Kocamaz, “Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’ye geçtiğini herkese anlatın. Bizim sırtımızdan hak etmeyen birileri bu belediyeye gelmemeli” dedi.

Mersin’de ittifak olmayacağını dile getiren Vekil Sıdalı ise, “Hepinizin aklında ittifak olduğunu biliyoruz. Unuttun siz onları biz ittifakı gönüllerde yaptık. Biz ittifakı vicdanlarda yaptık” diye konuştu. Meclis üyesi Abdullah Yılmaz’ın rozet taktırmak istememesi de dikkatlerden kaçmadı. 

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın partisi MHP’den istifa ederek İYİ Parti rozeti takmasının ardından MHP’de yaprak dökümü devam ediyor. 19 Aralık’ta toplu şekilde MHP’den istifa eden 9 meclis üyesi Kerim Tufan, Mustafa Talipkara, Levent Dölek, Veli Şahman, Abdullah Yılmaz, Özgür Sanal, Serdar Arslan, Arif Çinko ve Enver Köksal törenle İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti Mersin İl Başkanlığındaki törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanttin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Hakan Sıdalı, İYİ Parti İl Başkanı Servet Koca, MHP'den istifa eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan ve beraberindeki meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

“İYİ PARTİ’Yİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İl Başkanı Servet Koca, “İYİ Parti, Türkiye’de gündeme uyan değil, gündemi belirleyen bir partidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz da diğer siyasi partilerden gelen tekliflere rağmen İYİ Parti saflarına katıldı. Nisan ayında il başkanı olduğum da ne bir vekilimiz vardı ne de bir Büyükşehir Belediye Başkanımız vardı. Oysa bugün iki güzide milletvekilimiz ve Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı saflarımızda ve her gün saflarımızı daha da güçlendiriyoruz. İYİ Parti’yi izlemeye devam edin” diye konuştu.

“İLK BÜYÜKŞEHRİ MERSİN’DE KAZANACAĞIZ”
Tören de konuşa Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ilk Büyükşehir’i Mersin’de kazanacaklarını söyledi. Yerel seçimler nedeniyle önümüzdeki günlerde sahaya ineceklerini belirten Vekil Sıdalı, “Siyaset sadece Ankara merkezli yapılmıyor. Siyaset sadece Ankara’dakilerin dediğiyle olmuyor. Özellikle Büyükşehirlerde siyaset yerel yönetimlerle yapılır. Yerel yönetimlerde ise imza bir isim var Mersin’de o da Burhanettin Kocamaz. Değerli başkanımız 20 yıl Tarsus’ta 5 yıl da Mersin’de atılabilecek tüm imzaları attı. Bundan sonra da İYİ Parti çatısı altında aynı başarıları tekrarlayacaktır. Ben kendisini İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak değil, İYİ Parti’nin önümüzdeki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kabul ediyorum. Bizler kendisine her türlü desteği vermek için buradayız. Yerel seçimler nedeniyle yeniden sahalara ineceğiz. Biz de kendisiyle birlikte sahada olacağız. Bu yolda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sahayı çalışmayı biliriz. Hepinizin aklında ittifak olduğunu biliyoruz. Unuttun siz onları biz ittifakı gönüllerde yaptık. Biz ittifakı vicdanlarda yaptık. Cesurlar hareketi olan İYİ Parti, Mersin’de başarılı olacaktır. İlk fişeği Mersin’de yaktık ve ilk Büyükşehir’i de Mersin’de kazanacağız”  dedi.

“KOCAMAZ’I YENİDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA OTURTACAĞIZ”
31 Mart’ta Burhanettin Kocamaz’ı yeniden Başkanlık koltuğuna oturtacaklarını dile getiren Milletvekili Behiç Çelik, “İYİ Parti yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen meclise girerek canlılığını kanıtladı. Onca baskı, yıldırma ve tahriklere rağmen bunu başardık. Türkiye’de demokrasinin ne kadar var olduğu büyük bir tartışma konusudur. İnsanlar artık korkudan konuşamaz hale gelmiştir. Bundan kurtulmanın yolun yerel seçimlerde elde edilecek başarıdır. Her şey İYİ çalışmadan geçer, Mersin her zaman kurulan tuzaklardan kurtulmuştur. Anayasa Referandumunda Mersin direnmiştir ve direnmeye de devam edecektir. Mersin’de bir hizmet ve yatırım var. Mersin ile ilgili hayalleri olan başarılı bir belediye başkanı var. Mersin’i yeniden inşa eden bir başkanımız var. O da Burhanettin Kocamaz’dır. İyiler mutlaka kazanacaktır. Teşkilatımız zımba gibi. Mersin’de 160 bin oy aldıysak bu teşkilatımızın başarısıdır. Şuanda ise 4 vekille sahip bir potansiyele sahibiz. 31 Mart’a kadar çok iyi çalışacağız. Girmediğimiz ilçe, köy ve mahalle kalmayacak. Böyle bir çalışmayla hem Büyükşehir’i hem de çok sayıda ilçe belediyesini alabilecek güce sahibiz. Öbür partilere bindirilmiş bir turumuz var. 31 Mart’ta Sayın Kocamaz’ı yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacağız” ifadelerini kullandı.

“20 YILLIK SÜREDE EDİNDİĞİMİZ TECRÜBELERLE MERSİN’İN HER TARAFINDA KONUŞLANDIK”
İYİ Parti Mersin İl Başkanlığındaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Eylül ayından bu yana yerel seçim çalışmalarına girildiği andan itibaren Türkiye’nin dikkatinin Mersin’e çekildiğini söyledi. Herkesin Mersin’e odaklandığını ve ittifakların da Mersin üzerinden yapıldığını ya da bozulduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Bugün geldiğimiz noktada biz bir karar verdik. Mersin’de yaşayan insanların talebi doğrultusunda hangi partiden olursa olsun, mutlaka aday olmamız gerektiği şeklinde yapılan ısrarlar doğrultusunda yaptığımız değerlendirme neticesinde İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını tekrar kazanıp, Mersin’de başlattığımız hizmet hamlelerini sürdürmek gayesiyle bugün sizlerle beraberiz. 30 Mart 2014’e giderken Türkiye’de 16 büyükşehir vardı ve Mersin’de bunlarda birisiydi. Ancak Türkiye’deki 16 büyükşehir içerisinde Mersin, en geri kalmış, en silik kentti. Allah’ım nasip etti, Mersin’de yaşayan insanlar 'bir değişim olsun' dedi ve sırtımıza çok büyük bir vebali yükledi. Tarsus’da görev yaptığımız 20 yıllık sürede edindiğimiz tecrübelerle Mersin’in her tarafında konuşlandık, bütün ilçelerinde büyükşehrin birimlerini oluşturduk ve düğmeye bastık. Mersin’i bir uçtan bir uca her türlü sıkıntıya, her türlü engellemeler rağmen bir hizmet hamlesiyle hak ettiği yere getirmek gayreti içerisinde olduk. Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014’den bu yana ülkemiz 3 genel seçim yaşadı. Bunun yanı sıra bir referandum, bir cumhurbaşkanlığı seçimi, bir 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Bunun hemen 17 gün sonrasında belediyemize bir kumpas kuruldu ve adeta ömrü bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainlerle mücadeleyle geçmiş Burhanettin Kocamaz’ın üzerine yafta yapıştırmaya çalıştılar. O dönem bir kısım arkadaşlarımız maalesef gözaltına alındı, bir kısmı tutuklandı ama ilk gün söylediğimiz sözün sonuna kadar arkasında olduk. Bu belediyede ‘Apocu da FETÖ’cü de olmaz' dedik. En sonunda arkadaşlarımız çile de çekseler, aileleri zor günler de yaşasa hepsi beraat etti ve şu anda aramızda bizimle beraber bu halka hizmete devam ediyorlar” dedi. 

“BURHANETTİN KOCAMAZ’IN İYİ PARTİ’YE GEÇTİĞİNİ ANLATIN”
Konuşmasında İYİ Partililere seslenerek “Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’ye geçtiğini herkese anlatın. Bizim sırtımızdan hak etmeyen birileri bu belediyeye gelmemeli” diyen Başkan Kocamaz şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden bu yana cumhuriyet tarihi boyunca çözülememiş bir çok problemi Allah’a çok şükür çözdük. Bir iddia ile yola çıkmıştık, 'susuz ve yolsuz yerleşim birimi bırakmayacağız' demiştik, çok şükür sadece kırsalda 5 bin 500 kilometre yol ağımız var ve bunun tamamını şu anda asfaltlamış durumdayız. Susuz yerleşim yeri bırakmayacağız demiştik, Cenabı Allah’tan bir mani yoksa her yere suyu götürdük. Suyu olmayan yerlere sondaj vurdurduk. Şu anda 509 köyümüzden sadece 4 tanesinde su sıkıntısı çekilmekte. İnşallah hep birlikte her yere ulaşmaya devam edeceğiz. Sadece Burhanettin Kocamaz’ın artık İYİ Parti’de olduğunu söyleyin. Çünkü halen bizi MHP’de zannedenler var. Dolayısıyla bizim sırtımızdan hak etmeyen birileri bu belediyeye gelmemeli. Biz bu millete sevdalıyız. Bu millete hizmet etmeyi ibadet olarak görüyoruz. Onun için gece gündüz demeden koşuyoruz, koşturuyoruz. Mersin’de yaşayan bütün insanlara eşit mesafede duruyor, herkese aynı şefkatle, aynı sıcaklıkla kucaklıyoruz. Kırmızı çizgilerimize dokunan herkesin karşısında oluruz. Biz birlikten, bütünlükten yanayız. Bu ülkede şanlı al bayrağın altında hep birlikte alnımız açık, başımız dik şekilde yaşamak istiyoruz. Hizmetler elbette önemli. Ancak hizmetlerden çok daha önemlisi bu kentte yaşayan insanların barış, huzur, kardeşlik içerisinde bir arada birbirine saygı göstererek yaşayabilmesidir. Biz bunun için varız. Biz kavgayla, dövüşle, ona buna hareketle, küfürle bir yere varılamayacağını biliyoruz. Onun için kim ne söylerse söylesin, kim nasıl bir aşağılık ifade kullanırsa kullansın duymazdan gelerek, kulaklarımızı ona tıkayarak hedefe kilitlenmek zorundayız. Biz Allah için, bu millet için, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için bir mücadeleye çıktık. Bu mücadelede herkesin bizimle beraber yol arkadaşlığı yapmasını, bizimle birlikte aynı safta mücadele etmesini temenni ediyoruz. 31 Mart’ta kadar varsa size söylenen sözler onları bir kenara bırakın. 31 Mart akşamı hep birlikte yapacağımız kutlamada o dargınlıkların, o kırgınlıkların mutlaka son bulacağını ve gönül bahçenizde herkese yeni yeni yer açacağınızı göreceksiniz.” 

“YOL ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM ETSİN DİYE BURADAYIZ”
İYİ Parti’ye geçen meclis üyeleri adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ise, “Bizler bugüne kadar hep vatana ve millete hizmet etmek için çaba gösterdik. Bu sevda için ailelerimizden uzak kaldık. Ülkücü kimliğimizle İYİ Parti saflarındayız. Bu memleketin evlatları olarak bu kent için neler yaptığımızı herkes biliyor. Mersin’i hak ettiği yere iyilikle ve güzellikle getireceğiz. Burhanettin Başkanımızla yol arkadaşlığımız devam etsin diye buradayız. Bundan sonraki siyasi hayatımızı İYİ Parti çatısı altında sürdüreceğiz. Aldığımız bu kararın ülkemizde ve Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

“ROZET TAKTIRMADI”
MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen meclis üyesi (Toroslar) Abdullah Yılmaz ise rozet taktırmak istemedi. 
Konuşmaların ardından geçen 19 Aralık'ta MHP'den istifa ettiklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, meclis üyeleri Mustafa Talip Kara, Levent Dölek, Veli Şahman, Abdullah Yılmaz, Mehmet Özgür Sanal, Serdar Arslan, Arif Çinko ve Enver Köksal İYİ Parti'ye katıldı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA