“TÜM MERSİN’İ KUCAKLAMAK İSTİYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜM MERSİN’İ KUCAKLAMAK İSTİYORUM”


 

CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski milletvekili, Tarsuslu Vahap Seçer’in ilk mesajı, “Mersin’in sorunlarını biliyorum. Partili partisiz tüm hemşerilerimin desteğine ihtiyacım var. Tüm Mersin’i kucaklamak istiyorum”.

HEDİYE EROĞLU

CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 85 gün kala belli oldu. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yerel seçim öncesi adayları belirlemek üzere CHP Genel Başkan Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Aday gösterilmesi beklenen 100 kişilik isim listesi Parti Meclisi’nin onayına sunuldu.
Ülke gündeminin yakından takip ettiği toplantıda Mersin adayına da dair de önemli gelişmeler yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istediği isim olarak öne çıkan Serdal Kuyucuoğlu ile Vahap Seçer, MYK’da masaya yatırıldı.  
Yapılan görüşmeler sonucunda Partinin 24 dönem Mersin milletvekilliği görevini üstlenen Seçer, Merkez Yürütme Kurulu’ndan ismi çıkan aday oldu. Parti Meclisi’nde yapılan görüşmenin ardından adaylığı kesinleşen Seçer’in isminin netlik kazanması ile Mersin’de hareketli saatler yaşandı. Özellikle sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda Vahap Seçer’in adaylığının büyük destek aldığı görüldü. 

“TÜM MERSİN’İ KUCAKLAMAK İSTİYORUM”
Seçer ise gazetemize yaptığı açıklamada, tüm Mersin’i kucaklamak istediğinin altını çizerek, şunları söyledi; “Başarılı olmak istiyorum ve inanıyorum ki olacağım. Hazırım. Uzun bir süredir bu konuda önemli çalışmalar yapmaktayım. Mersin’in  sorunlarını, Anamur’dan Tarsus’a kadar ihtiyaçlarını, taleplerini biliyorum. İlk hedefim seçimlerde başarılı olmak. Partili partisiz tüm hemşerilerimin desteğine ihtiyacım var. Hiçbir renk, etnik, sosyal, ekonomik, siyasal ve inanç ayrımı yapmadan tüm Mersin’i kucaklamak istiyorum. Mersin’i, Türkiye’de değil dünyada barışın sembolü olan bir kent haline dönüştürmek istiyorum”.

VAHAP SEÇER KİMDİR?
5 Ekim 1963 tarihinde Mersin ili Tarsus ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Tarsus’ta Hürriyet İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Cengiz Topel Lisesi'nde yapan Seçer, liseyi Adana’da Motor Teknik Lisesi'nde yüksek öğrenimini ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamladı. Kahramanmaraş Pazarcıklı bir ailenin çocuğu olan Meral Seçer ile evli olan Vahap Seçer, 1991 ve 1996 doğumlu iki erkek evlat sahibi. 
Çocukluğunda kunduracı çırağı olarak çalışma hayatına başlayan Vahap Seçer, üniversite eğitimi sürecinde mesleğiyle ilgili alanlarda çalışıp eğitimini tamamladı. Seçer, henüz 24 yaşındayken 1987 yılında Seçer Tarım ve Yağ Sanayi AŞ’yi kurdu. 
Seçer, genç yaşlarında ilgi duyduğu siyasette Demokratik Sol Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Örgütlerinde ilçe başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği de dâhil, her kademede görev aldı. CHP’de Kurultay Delegeliği, Parti Meclisi Üyeliği de yapan Vahap Seçer; 2007 yılında gerçekleştirilen Genel Seçimi için partisinin Mersin’de yapmış olduğu Ön Seçim Yoklaması’nda 1. Sıradan çıkarak milletvekili adayı olarak girmiş ve 23. Dönem Mersin Milletvekili oldu. Vahap Seçer, daha sonra 2011 Genel Seçiminde de CHP Mersin Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 
Mecliste Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunan Seçer, siyasi sorumluluk bilinciyle 2017 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde “Hayır” kampanyasında sahada aktif rol aldı

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA