AKKUYU NGS’YE 3 YENİ BETON TESİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS’YE 3 YENİ BETON TESİSİ!


 

Akkuyutst Endüstriyel Üretim İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Akkuyu sahası içerisinde 3 adet Hazır Beton Tesisi kurulacak. Tesisler için 13 futbol sahası büyüklüğünde alan tahsis edildi.

SONER AYDIN

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Deniz Hidroteknik Yapılarının İnşaatı kapsamında

mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması amacıyla saha içerisinde kurulacak beton tesislerine yenisi ekleniyor. Cengiz Holding tarafından kurulması planlanan beton santraline tepkiler sürerken, bölgede 3 adet daha hazır beton tesisi kurulacak. 

“12 MİLYON METREKÜP BETON ÜRETİLECEK”

Akkuyu NGS Projesi kapsamında yapılan deniz dolgu alanı üzerinde, her biri 120

metreküp kapasiteli 3 adet hazır beton tesisi kurulacak. Proje kapsamında tesislerde 7 yıl içinde yaklaşık 12 milyon metreküp beton üretimi planlanıyor. Akkuyu NGS Proje sahası içerisinde kurulması planlanan 3 adet Hazır Beton Tesisi yaklaşık 13 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak. Çalışacak personelin barınma ve diğer ihtiyaçları ise Akkuyu NGS Projesi kapsamında kurulan ve Akkuyu NGS saha sınırları dışındaki kamplardan sağlanacak. Projenin tahmini bedeli ise 2 milyon lira olarak belirlendi.

RAPOR VAR, HALKIN GÖRÜŞÜ YOK

Proje alanına en yakın yerleşim yeri kuş uçuşu yaklaşık 3,8 km uzaklıktaki Büyükeceli Mahallesine ait konutlar. Gülnar İlçe Merkezi ise kuş uçuşu yaklaşık 25 km mesafede. Ancak proje için hazırlanan raporda santralin hem çevreye hem de insan sağlığına etkilerinden bahsedilmedi. Yine proje için hazırlanan tanıtım dosyasında halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıdan söz edilmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA